Gradsko vijeće

Vruće i oko mostarskog Pozorišta: Kako su prodani stanovi

Spahić je rekao kako je procedura prodaje stanova u proceduri, da je završeno 99 posto procedure i da se u to sve krenulo prije nego je on stupio na dužnost…
Kultura / Kazalište | 31. 05. 2023. u 13:51 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarsko Narodno pozorište ostvarilo je sve zacrtano u protekloj sezoni, čak i više, izjavio je pred mostarskim vijećnicima ravnatelj Narodnog pozorišta Mostar, Emir Spahić, rekavši kako se i ova mostarska kazališna kuća bori s nedostatkom kadrova, ali da unatoč tome da ostvaruju velike uspjehe.

No, vruće je pitanje bilo vezano uz stanove koje su od Pozorišta kupili glumci i bivši ravnatelj.

''Reci, bolan, kako jest'', poručio je predsjedatelj Gradskog Vijeća Salem Marić ravnatelju tijekom odgovora o kazališnim stanovima.

Naime, u izvještaju o radu Narodnog pozorišta Mostar navedeno je kako su stanovi u vlasništvu Pozorišta snaga pa je Marić aludirao da Spahić kaže kako se radi o tome da su glumci zbrinuti.

Sve je potaknulo pitanje vijećnice Naše stranke, Irme Baralija, koja je upitala kako su stanovi snaga, ako su prodani.  

Spahić je pak rekao kako je procedura prodaje stanova u proceduri, da je završeno 99 posto procedure i da se u to sve krenulo prije nego je on stupio na dužnost vršitelja dužnosti. Skrenuta je potom i pozornost na to da nisu stanovi dodijeljeni samo glumcima nego da je i aktualni pravobranitelj među onima koji su preuzeli vlasništvo jednog stana.

HDZ-ovi vijećnici zatražili su dodatne odgovore na što je Spahić iskoristio mogućnost pismenog odgovora, a Marić je dobacio kako će mu on pomoći u odgovaranju.

Govoreći o Pozorišnoj kafani rekao je kako će ona biti iznajmljena te da će biti otvorena u listopadu.

Podsjećamo, tijekom izvještavanja o mostarskim kulturnim institucijama bilo je napeto i kad se radilo o izvješću Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close