Dvije zanimljive predstave

Veljača u HNK Mostar

Uz probe "Stepskog vuka" HNK Mostar, unatoč izbivanju s matične scene, održava svoj redoviti repertoar, tako da publiku očekuju izvedbe "Ženskih razgovora ±1" i "Staklene menažerije".
Kultura / Kazalište | 07. 02. 2024. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veljača u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostaru u znaku je priprema za rad na novoj predstavi "Stepski vuk" Hermanna Hessea, u prvoj službenoj koprodukciji s Lutkarskim kazalištem Mostar. Redateljica i dramaturginja je Tamara Kučinović. Uz probe "Stepskog vuka" HNK Mostar, unatoč izbivanju s matične scene, održava svoj redoviti repertoar, tako da publiku očekuju izvedbe "Ženskih razgovora ±1" i "Staklene menažerije".

Pametna i britka komedija

Predstava "Ženski razgovori ±1" na rasporedu je 15. veljače u HDHS Kosači, s početkom u 20 sati. Ova predstava nastala prema motivima zbirke eseja Dušana Radovića pametna je i britka komedija, koja ne zazire od postavljanja važnih pitanja obiteljskih, ljubavnih i prijateljskih odnosa na nenametljiv i suptilan način.

Foto: PR / Detalj iz predstave Ženski razgovori

Uz odličnu glumačku međuigru ova predstava će vas nasmijati, zabaviti, ali i natjerati na promišljanje o bitnim i važnim životnim problemima bez pretencioznosti i težine, uvijek uz dozu lakoće i smijeha. U predstavi igraju Nikolina Marić, Miro Barnjak, Mirela Mijačank Kordić, Ana Franjčević i Ivan Prskalo.

Topla obiteljska drama

Repertoar za veljaču, pored komedije, rezerviran je i za dvije izvedbe "Staklene menažerije" Tennesseeja Williamsa u režiji Ivana Planinića. Riječ je o toploj obiteljskoj drami jednostavne i minimalističke scenografije u kojoj je fokus na glumačkoj sinergiji te suptilnim gestama i dijalozima. Radnja je smještena u vrijeme ekonomske krize u SAD-u između dva svjetska rata i kako se to odrazilo na obiteljske živote običnih građana.

Foto: PR / Detalj iz predstave Staklena menažerija

Ovaj ekonomski kontekst služi kao svojevrsno ogledalo unutarnjem životu likova i njihovim borbama, previranjima i razdorima. Drama je duboko ukorijenjena u američku kulturu, no funkcionira na univerzalnoj razini i ima univerzalan jezik u kojem se svatko može prepoznati. U predstavi igraju Ivo Krešić, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko i Ana Franjčević. Predstava je na rasporedu 19. i 20. veljače u HDHS Kosači, obje izvedbe s početkom u 20 sati, a gostovat će i u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica 23. veljače u 20 sati.

Cijena ulaznice je 10 KM, dok je za studente, učenike, nezaposlene i umirovljenike 5 KM. Studenti te nastavnici i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice, odnosno, godišnje karte. Ulaznice je moguće rezervirati porukom preko Facebook Messengera ili Instagram Directa HNK Mostar, odnosno pozivom na broj 063/019-019 od 10 do 16 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close