Klasici i uvijek tražena komedija

Što sve gledati tijekom travnja u HNK Mostar

Sve predstave igraju u HDHS Kosača s početkom u 20 sati. Cijena ulaznica: redovita 10 KM, studenti, učenici, nezaposleni i umirovljenici 5 KM.
Kultura / Kazalište | 03. 04. 2024. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva predstava na repertoaru Hrvatskog narodnog kazalištu u Mostaru za travanj je „Stepski vuk“ koja je imala premijeru 21. ožujka 2024. godine. Obje izvedbe, 3. i 23. travnja već su rasprodane.

Hesse kao pisac bez vremena i prostora

„Hesse je Hesse. Pisac bez vremena i prostora, bez pripadanja nekom razdoblju, nekoj okolini. Zato je bio i uvijek će ostati aktualan. Jer govori o nečem dubljem, nečem ispod, nečem bitnom. A što je bitnije od teme identiteta kojom se bavi 'Stepski vuk'“, izjavila je redateljica Tamara Kučinović.

Predstava je rađena prema kultnom romanu Hermanna Hessea, a redateljica i autorica dramatizacije je Tamara Kučinović. Scenski pokret potpisuje Goran Guksić, scenografiju i kostime Davor Molnar, oblikovanje svjetla Tamara Kučinović, dok je autor glazbe Marko Lucijan Hraščanec. U predstavi igraju Bojan Beribaka, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Jadranka Popović Miljko, Ivan Nevjestić, Jelena Kordić Kuret, Ana Franjčević, Mirela Mijačank Kordić i Nikolina Marić.

Kultna komedija uvijek tražena kod publike

„Ženski razgovori ±1“ na rasporedu su 12. i 16. travnja. Ova predstava nastala prema motivima zbirke eseja Dušana Radovića pametna je i britka komedija, koja ne zazire od postavljanja važnih pitanja obiteljskih, ljubavnih i prijateljskih odnosa na nenametljiv i suptilan način. Uz odličnu glumačku međuigru ova predstava garantira kako će vas nasmijati, zabaviti, ali i natjerati na promišljanje o bitnim i važnim životnim problemima bez pretencioznosti i težine, uvijek uz dozu lakoće i smijeha. U predstavi igraju Nikolina Marić, Miro Barnjak, Mirela Mijačank Kordić, Ana Franjčević i Ivan Prskalo.

Topla obiteljska drama

Repertoar za travanj rezerviran je i za izvedbu „Staklene menažerije“ Tennesseeja Williamsa u režiji Ivana Planinića. Riječ je o toploj obiteljskoj drami jednostavne i minimalističke scenografije u kojoj je fokus na glumačkoj sinergiji te suptilnim gestama i dijalozima. Radnja je smještena u vrijeme ekonomske krize u SAD-u i kako se to odrazilo na obiteljske živote običnih građana. Ovaj ekonomski kontekst služi kao svojevrsno ogledalo unutarnjem životu likova i njihovim borbama, previranjima i razdorima. Drama je duboko ukorijenjena u američku kulturu, no funkcionira na univerzalnoj razini i ima univerzalan jezik u kojem se svatko može prepoznati. U predstavi igraju Ivo Krešić, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko i Ana Franjčević. „Staklena menažerija“ igra 30. travnja.

Sve predstave igraju u HDHS Kosača s početkom u 20 sati. Cijena ulaznica: redovita 10 KM, studenti, učenici, nezaposleni i umirovljenici 5 KM; studenti te nastavnici i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice, odnosno, godišnje karte.

Rezervacija ulaznica: porukom preko Facebook Messengera ili Instagram Directa, odnosno, pozivom na broj 063/019-019 od 10 do 16 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close