Oduševljeni duvnjaci

Predstava Istina jamči dobar kazališni provod

Kultura / Kazalište | 14. 11. 2014. u 09:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Kulturno – informativnog centra Tomislavgrad, u srijedu izvedena je kazališna predstava 'Istina' u izvedbi glumaca HNK Zadar i Kazališne družine glumci iz Zagvozda, koji su oduševili brojnu duvanjsku publiku.

Poznata imena: Vedran Mlikota, Mila Elegović, Žana Bumber i Damir Poljičak, glumac iz Zadra, kojega viđamo u aktualnoj komediji na HRT u ulozi „pravdoljupca“ i naivčine Ćurića, su odradili fantastičan posao.

Izvrsno napisana komedija i odlično odabrani glumci, uz Duška Ljuštinu kao redatelja, jamac su ovoj 'Istini' da će svugdje biti dobro primljena i da će imati dug život-mnogo izvedbi.

''Bilo je lijepo i ugodno sinoć biti dio brojne publike, većinom odrasle, u kino dvorani Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu, unatoč kiši i tmurnom vremenu'', rekli su za Bljesak.info iz tomislavgradskog KIC-a.

Odmah po izlasku glumaca na pozornicu strepnja od razočaranja se raspršila, a publika opustila i uživala, u svakoj sceni, u svakom od sedam činova. Smijeh publike, pljesak i izvrsna gluma je bio je dokaz dobrog kazališnog provoda.

Predstava tematizira vječno i globalnu temu, preljub, i kako ga sačuvati kao tajnu, kao nešto što je lijepo i ugodno, dok nekom od aktera ne proradi savjest. I još kad se preljub događa s prijateljevom ženom, pa kada se pojavi sumnja da prijatelj vraća istom mjerom, kad kao nastane ljubavni četverokut, pa laž sama sebe zapliće i bezuspješno pokušava rasplesti, doći do istine, e tada se malo tko u publici, sinoć u Tomislavgradu, nije prepoznao ili u toj situaciji mogao zamisliti.
Predstava postavlja i takvu dvojbu, odnosno ostaje ono filozofsko pitanje: što je istina, a što laž?

Duvanjska publika je smijehom i pljeskom zasluženo nagradila glumce, željno iščekujući sljedeću predstavu.

Inače, predstava 'Istina' večeras gostuje u Mostaru, a iskustvo duvanjske publike govori kako ljubitelji kazališta i komedije ne smiju propustiti ovu izvedbu.

Kopirati
Drag cursor here to close