Lutkarske

Ortiješ: Dvije predstave za najmlađe žitelje

Klasičnu bajku braće Grimm ''Kraljevna i žabac'' Zdenka Mišura je malo preradila i prilagodila našem vremenu
Kultura / Kazalište | 22. 08. 2022. u 15:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak 23.8.2022 u 20:00 sati KSD Ortiješ u suradnji sa Lutkarskim kazalištem Mostar  pripremili su lutkarsku predstavu za djecu, Oholica.

Potaknuti prošlogodišnjim sjajnim odazivom na predstavu Zmaj i princeza, KSD i Lutkarsko kazalište su odlučili i ove godine obradovati najmlađe žitelje prvenstveno svoga naselja, ali i sve djece koja dođu, s čak dvije predstave koje će se održati u utorak i petak (23. i 26.8)

Klasičnu bajku braće Grimm ''Kraljevna i žabac'' Zdenka Mišura je malo preradila i prilagodila našem vremenu. I ne samo to! Uspjela je pritom pokazati da likovi iz bajke ne ostaju u njenim okvirima, već ih s manama i vrlinama možemo naći u našem, stvarnom životu. Nije slučajno novi naziv ovoj bajci ''Oholica'', jer želi ukazati na oholost kao izrazito ružnu ljudsku manu iz koje redom proizlaze i druge: sebičnost, samoljublje, nepoštivanje date riječi… Ova priča upozorava na njegovanje vrlina poput ljubaznosti i uvažavanja drugih, ma kako se oni razlikovali od nas, što su vrlo važne pretpostavke poštenog življenja, naveli su iz KSD Ortiješ.

Ulaz je besplatan, a ovu i buduće akcije možete podržati ubacivanjem priloga u kutije, priopćili su organizatori.

Napomena: Uslijed kiše, događaji se pomjeraju. Informacije će biti dostupne na Facebook stranici KSD Ortiješ.

 

Kopirati
Drag cursor here to close