Lutkarsko kazalište Mostar

Dvije kazališne poslastice pred Mostarcima

Kultura / Kazalište | 04. 05. 2022. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / "Oholica" u Lutkarskom kazalištu Mostar

I ovoga tjedna Lutkarsko kazalište Mostar nudi bogat program.

U četvrtak 5.svibnja s početkom u 18:00 sati igrat će se gostujuća predstava HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke - ADRIATIKO .

O predstavi:

Jadransko more je naše zajedničko more, ono koje nas ujedinjuje i koje nas dijeli. Ova zabavna predstava za obitelji povest će vas u otkrivanje tajni našeg mora kroz krimi zaplet:

"Postoji priča… priča koja se mora ispričati pod svaku cijenu!"

U predstavi igraju: Serena Ferraiuolo, Giuseppe Nicodemo i Andrea Tich.

Cijena ulaznice je 5 KM, a predstava je namijenjena djeci iznad 5 godina.

Osim gostujuće predstave na programu kazališta igrat će predstava Oholica.

Predstava će se igrati u dva termina, u petak 6. svibnja u 18:00 sati i u subotu 7. svibnja u 11:00 sati.

O predstavi:

Vrijednost poznatih bajki leži u njihovoj dubokoj simboličkoj vrijednosti, prenošenju edukativnih i moralnih pouka i ljepoti zbog koje su brojnim autorima trajni izvor nadahnuća i tumačenja ljudskih mana i vrlina.

Klasičnu bajku braće Grimm "Kraljevna i žabac" Zdenka Mišura je malo preradila i prilagodila našem vremenu i ne samo to! Uspjela je pritom pokazati da likovi iz bajke ne ostaju u njenim okvirima, već ih s manama i vrlinama možemo naći u našem, stvarnom životu.

Nije slučajno novi naziv ovoj bajci "Oholica" jer želi ukazati na oholost kao izrazito ružnu ljudsku manu iz koje redom proizlaze i druge: sebičnost, samoljublje, nepoštivanje date riječi…

Ova nas priča upozorava na njegovanje vrlina poput ljubaznosti i uvažavanja drugih, ma kako se oni razlikovali od nas, što su vrlo važne pretpostavke poštenog življenja. Prema priči "Kraljevna i žabac" braće Grimm.

U predstavi igraju: Ana Ljubić i Dino Gluhović.

Cijena ulaznice je 4 KM.
Budući da je broj posjetitelja ograničen molimo vas da osigurate svoje mjesto rezervacijom na broj telefona 036 314 893 svaki radni dan od 9 do 14 sati ili putem njihove službene Facebook stranice.

Kopirati
Drag cursor here to close