Lut Fest

Oni imaju najbolju lutkarsku predstavu za djecu

Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "Lut Fest" održan je od 13. do 18. svibnja u Istočnom Sarajevu pod motom "Poetika lutkarskog izraza".
Kultura / Kazalište | 19. 05. 2018. u 13:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlukom žirija 19. međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih kazališta za djecu "Lut Fest" Istočno Sarajevo Gran pri skulptura "Zlatna anima" za najbolju predstavu dodijeljena je za predstavu "Kaštanka" Kazališta Virovitica i Lutkarskog kazališta Zadar.

Nagrada za najbolju režiju dodijeljena je redateljima predstave "Igra vremena" Lutkarskog pozorišta Davida Zuazole (Španjolska): Marek Chodaczinski (Poljska), Manuel Dias (Portugal), Chiaf Hsu (Taivan), Toni Rumbau (Španjolska), Liliana Palacio (Kolumbija), Anurupa Roi (Indija), David Zuazola (Španjolska).

Nagrada za najlutkovitiju predstavu Kamena ruka "Henrik Jurkovski" dodijeljena je za "Avanture sa Karlsonom" Dečje pozorište Subotica (Srbija).

Nagrada za originalnu ideju "Lutkobaz" Marko Kovačević za Davida Zuazola za koncept, režiju i vizualni identitet  u predstavi Igra vremena", Lutkarsko pozorište Davida Zuazole (Španjolska).

Blagovesta Vasileva dobitnica je nagrade za najbolju kreaciju lutaka i scenografije za lutke u predstavi "Trapavi zmaj" Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" Zrenjanin (Srbija).

Nagrada za animaciju pripala je Zlatanu Školjiću, za ulogu Konjića Kopitića u predstavi "Prodani smijeh" Omladinske dječje i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica (BiH).

Nagrada za kolektivnu animaciju lutaka i glumačko ostvarenje ide za ansambl Državnog lutkarskog pozorišta Sliven (Bugarska) za predstavu "O maloj princezi".

Nagradu za animaciju dobila je Sara Lustik za ulogu Psića u predstavi "Kaštanka" Kazalište Virovitica i Lutkarsko kazalište Zadar (Hrvatska), a nagrada za originalnu glazbu pripala je Igoru Karliću za glazbu u istoj predstavi.

Specijalna nagrada žirija dodijeljena je za "Avanture sa Karlsonom" Dečje pozorište Subotica za kompletno osmišljen projekt za djecu, a za "Patkica Žutkica" Pozorišta lutaka Niš (Srbija) za interaktivan odnos glumaca sa publikom.

Žiri novinara i kritike odlučio je da nagrada "Magija lutkarstva" Radoslav Lazić bude dodijeljena za predstavu "Igra vremena", Lutkarsko pozorište Davida Zuazole (Španjolska), a nagrada "Poetika lutkarskog izraza" - Vojislav Vojo Vujanović za predstavu "Kaštanka", Kazalište Virovitica i Lutkarsko kazalište Zadar.

Plakete festivala pripale su Pozorištu lutaka Mostar (BiH) za 65 godina rada i Pozorištu lutaka Niš (Srbija) za 60 godina rada.

Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "Lut Fest" održan je od 13. do 18. svibnja u Istočnom Sarajevu pod motom "Poetika lutkarskog izraza".

Kopirati
Drag cursor here to close