Dvodnevni Festival

U Mostaru otvoren šesti Festival frankofonog teatra u BiH 

Šesto izdanje tog festival održava se u organizaciji Francuskog instituta u BiH, a otvorio ga je zamjenik direktora Francuskog instituta u BiH Raid Faure Abu-Zaideh.
Kultura / Kazalište | 18. 05. 2018. u 16:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvodnevni Festival frankofonog teatra u BiH na kojem će se predstaviti osam kazališnih trupa iz Sarajeva, Trebinja, Mostara, Podgorice i Herceg Novog, započeo je u petak u Pozorištu lutaka Mostar. 

Šesto izdanje tog festival održava se u organizaciji Francuskog instituta u BiH, a otvorio ga je zamjenik direktora Francuskog instituta u BiH Raid Faure Abu-Zaideh. 

Po riječima voditeljice Francuskog instituta u Mostaru Jasmine Zvonić festival je započeo kao mala inicijativa za učenike dvojezičnog frankofonog odjela Gimnazije Mostar. 

''Prva održana predstava na francuskom jeziku imala je velik uspjeh, od tada smo to pretvorili u festival. Na prvom festivalu je sudjelovalo par trupa, a svake godine nakon toga broj sudionika je rastao. Sada je festival poprimio međunarodni karakter'', kazala je Zvonić. 

Dodala je kako na ovogodišnjem festivalu nastupaju učenici srednjih i osnovnih škola te jedna trupa s Filozofskog fakulteta iz Sarajeva. 

Prvoga dana festivala izvedene su predstave, a drugoga dana planirane su radionice. 

Zvonić je istaknula kako sve predstaviti na francuskom jeziku, te da su većinu predstava pripremili i režirali profesori francuskog jezika ili sami učenici. 

''Ovo je festival amaterskog karaktera koji djecu ujedinjuje po jednom zajedničkom interesu, po francuskom jeziku i ljubav prema teatru, te pretvara u jedno lijepo regionalno druženje u Mostaru'', naglasila je Zvonić.

Kopirati
Drag cursor here to close