Dvije izvedbe

Osvojite ulaznice: ''Noć tribada'' na sceni HNK Mostar

Predstava ''Noć tribada'' bit će odigrana u utorak 7. 11. i srijedu 8. 11. na sceni HNK Mostar
Kultura / Kazalište | 06. 11. 2017. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješne premijerne izvedbe i prve reprize predstave, ovaj tjedan na rasporedu HNK Mostar su dvije izvedbe „Noći tribada“ autora Per Olova Enquista u režiji Bore Stjepanovića u utorak 7.11. u 20 sati i srijedu 8.11.2017. u 20 sati.

 Suvremeni švedski pisac Per Olov Enkvist u ovom kazališnom komadu, s kojim je postigao svjetsku slavu preko noći, tematizira jednu od brojnih životnih drama svog znamenitog zemljaka, Augusta Strindberga, jednog od najvećih modernih dramskih pisaca.U „Noći tribada“ Enquist se bavi Strindbergovim kontroverznim odnosom prema ženama, ali i baca svjetlost na jednog prilično nepoznatog Strindberga, raspetog između osuda i pohvala, između vlastitih strasti prema ženama i mizoginije, priopćeno je.

Strindberg je apsolutni vladar ove dramske situacije koja se događa 1889. u teatru „Dagmar” u Kopenhagenu. Svjedoci smo probe njegove drame „Jača” u kojoj, uz njegovu ženu Siri, glumi i njena ljubavnica, njegova glavna konkurentica, Maria Carolina David. Četvrti lik je istaknuti danski glumac Viggo Schiwe, inače, redatelj komada i veliki Strindbergov obožavatelj.

U ovakvoj konstelaciji odnosa publika sigurno ne možete očekivati tek jednu običnu probu.

U predstavi igraju: Ivan Skoko, Angela Bulum, Bojan Beribaka, Nikolina Marić i Zorislav Galić.

Ulaznice

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati:

  • o telefonom na broj 036/446 024
  • o porukom putem Facebook stranice Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru
  • o porukom na adresu e-pošte [email protected]

 Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ove predstave s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar, ali uz obaveznu rezervaciju.

 

 

 

Portal Bljesak.info u suradnji s HNK Mostar čitatelje daruje s 3X2 ulaznice za predstavu za oba termina igranja predstave. Kako bi  sudjelovali u nagradnoj igri sve što trebate učiniti je poslati svoje podatke (ime, prezime, broj telefona i dan kad želite gledati predstavu)  na email [email protected]. Sretno svima!

 

Kopirati
Drag cursor here to close