Komedija

''Ne igraj na Engleze'' na mostarskim daskama

U predstavi igraju Emir Sejfić, Ivan Skoko i Emir Spahić.
Kultura / Kazalište | 09. 03. 2022. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije mjesec dana održan je sastanak između predstavnika, na čelu sa direktorima, dvije kulturne ustanove: Narodnog pozorišta Mostar i JU Kulturni centar Mostar Sjever, s ciljem uspostavljanja bolje suradnje i usuglašavanja budućih zajedničkih programskih sadržaja, projekata i aktivnosti s ciljem obogaćivanja ponude kulturnih sadržaja na području Grada Mostara.

Jedan od prvih plodova te suradnje jeste održavanje predstave u JU Kulturni centar Mostar Sjever na Potocima, a riječ je o prepoznatljivoj i višestruko igranoj komediji "Ne igraj na Engleze" u režiji Emira Spahića. Riječ je o predstavi koja tretira ovisnost o klađenju, naizgled nevinu razonodu, koja tiho, ali sigurno, uništava porodicu, bračne i prijateljske odnose.

Paun, Piksi i Bule, i njihovo dugogodišnje prijateljstvo, nađu se pred velikim testom odanosti - kocki ili prijateljima? Ovo je jedna od predstava kojoj se publika iznova vraća, što zbog životnosti i duha kojom odišu glavni likovi i njihovi odnosi, tako i zbog njene katarzičnosti. U predstavi igraju Emir Sejfić, Ivan Skoko i Emir Spahić.

Predstava "Ne igraj na Engleze" bit će odigrana na sceni Velike sale JU Kulturni centar Mostar Sjever u subotu, 12.03.2022. godine, s početkom od 19:30 sati, a ulaz je za sve posjetioce BESPLATAN, zahvaljujući glavnom sponzoru Restoranu "Borik" Željuša, koji financira troškove održavanja predstave, povodom 27. godišnjice svog rada.

Ova predstava je ujedno i najava budućih zajedničkih projekata i aktivnosti u zajedničkoj organizaciji JU Kulturni centar Mostar Sjever i Narodnog pozorišta Mostar, a podsjećamo da je JU Kulturni centar Mostar Sjever prije otprilike godinu dana, nakon višegodišnje totalne rekonstrukcije, svečano otvorena, te da je u prethodnih godinu dana bio bogat programski sadržaj, koji će ove godine, a pogotovo u proljetnim i ljetnim danima, biti dodatno intenziviran.

Kopirati
Drag cursor here to close