Kazališni repertoar

Otkrijte koje Vas izvedbe očekuju u Narodnom pozorištu Mostar ovog mjeseca

Mjesec ožujak u Narodnom pozorištu u Mostaru u znaku je repriza predstava omiljenih publici, kao i obilježavanja Svjetskog dana kazališta.
Kultura / Kazalište | 02. 03. 2022. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mjesec ožujak u Narodnom pozorištu u Mostaru u znaku je repriza predstava omiljenih publici, kao i obilježavanja Svjetskog dana kazališta.

Već u prvom tjednu ovog mjeseca, 4. ožujka, mostarska publika imat će priliku pogledati predstavu “Ne igraj na Engleze” Vladimira Đurđevića u režiji Emira Spahića. Riječ je o predstavi koja tretira ovisnost o klađenju, naizgled nevinu razonodu, koja tiho, ali sigurno, uništava obiteljske, bračne i prijateljske odnose. Paun, Piksi i Bule, i njihovo dugogodišnje prijateljstvo, nađu se pred velikim testom odanosti – kocki ili prijateljima?  Ovo je jedna od predstava kojoj se publika iznova vraća, što zbog životnosti i duha kojom odišu glavni likovi i njihovi odnosi, tako i zbog njene katarzičnosti. U predstavi igraju Emir Sejfić, Ivan Skoko i Emir Spahić.

Naredi petak, 11. ožujka, na repertoaru je predstava “Identitluk”, autorski rad ansambla predstave i redateljice Tanje Miletić Oručević, nastao po motivima zbirke eseja “ U ime identiteta” Amina Maaloufa. Ova višestruko nagrađivana predstava istražuje slojevitost, dinamičnost i apstraktnost individualnih i kolektivnih identiteta, u  kontekstu suvremenog Mostara, i Bosne i Hercegovine. Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta i Studija za izvedbene umjetnosti. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jelena Kordić-Kuret, Fatima Kazazić Obad, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Nedim Malkočević i Dražen Pavlović.

Komedija “Šta ćemo sad?” Branka Đurića, u režiji Ahmeda Imamovića, ponovo je na repertoaru Narodnog pozorišta u Mostaru 18. ožujka. Ova predstava o ljubavi, ljubavi prema glumi, o novcu, i još po nečemu, već duži niz godina plijeni interes mostarske publike, koja joj se iznova i iznova vraća. U predstavi igraju Ajla Hamzić i Emir Spahić.

Nedelja,27.3.22.god. svjetski dan kazališta u Narodnom pozorištu Mostar ove godine obilježit će izvedba predstave “Bilo jednom...” nastale po motivima drame “Čorba od kanarinca” Miloša Radovića, u režiji Jasmina Krpe.

Riječ je o predstavi koja tretira prolaznost mladosti i zaljubljenosti, i neprolaznost ljubavi, u vihoru života, u kojem se nađe svaki čovjek i svaka žena. Ova nepretenciozna, intimna predstava, nastoji ostati vjerna gledalištu u smislu prepoznatljivosti svakodnevnih komedija, ali i tragedija, koje čine naše živote. Kao takvu, redatelj Jasmin Krpo, poklonio je Narodnom pozorištu u Mostaru, i njegovoj publici. U predstavi igraju Ajla Hamzić i Emir Sejfić.
Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM.

ULAZNICE
Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close