Na sceni

Murlin Munro pred mostarskom publikom

Kultura / Kazalište | 09. 04. 2015. u 22:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon nekoliko godina u Mostaru je ponovno upriličena izvedba predstave 'Murlin Munro' ruskog dramatičara Nikolaja Koljade.

Koljada je radnju u svom tekstu smjestio na relaciji između provincijskog grada Šapilovska i Lenjingrada o kojem sanjaju Olga, Ina, Saša i Miha, zapravo antijunaci. Četiri lika susreću se između industrijskog kombinata na izdisaju i duhovno-emotivne pustoši uznemirene trusnom situacijom svojih života.

Likovi sa svojim neostvarenim težnjama postaju metafora naših života jer smo svi skupa zapeli u Šapilovini, izgubljeni u vlastitim neostvarenim iluzijama, u svom duhovnom siromaštvu i neznanju gdje smo postali laka meta za manipulacije samozvanih vidovnjaka, i vračeva svih vrsta, ekonomskih, filozofskih i umjetničkih.

Sam naziv "Murlin Murlo" dolazi od nadimka djevojke koja naivno vjeruje u ljubav i snove, a koje u prijevodu znači "mačja nakaza". Predstava je izvedena na sceni Lutkarskog kazališta Mostar.

Likove u predstavi su glumili Angela Bulum, Bojan Beribaka, Snježana Martinović i Boris Marić. Predstava će se odigrati na istom mjestu i 12. travnja od 19:30 sati. Ulaznice se mogu kupiti prije početka predstave na ulazu u Lutkarsko kazalište Mostar po cijeni od 10 KM (za studente, umirovljenike i učenike srednjih škola karta je 6 KM).

Kopirati
Drag cursor here to close