Publika oduševljena

Dame odabrale… skidanje do kraja

Kultura / Kazalište | 08. 04. 2015. u 21:30 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dame i poneki gospodin u srijedu navečer su gotovo do posljednjeg mjesta ispunili veliku dvoranu Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, gdje je izvedena hit predstava 'Dame biraju' u produkciji Altteatra.

Iako 'skidanje' i striptiz privlače publiku, u ovoj predstavi nije riječ o pukom skidanju, a predstava na humorističan način tretira tematiku nezaposlenosti mladih ljudi i egzistencijalnih problema. Redatelj Admir Glamočak postavio je predstavu koja vješto govori o egzistencijalnim pitanjima suvremenog čovjeka, ali i pokreće na promjene.

Predstava 'Dame biraju' je pokušala dati odgovor na vječno pitanje koje muči mlade u današnje vrijeme, ostati ili otići, kako pobijediti apatiju i besparicu, te kako 'preživjeti' i učiniti konkretan pomak.

Inače, u predstavi se govori o besposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena i manjak financija, a sve se mijenja kada pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu. Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati s trenericom kako bi imali dobru fizičku i psihičku kondiciju. Predstava šalje snažnu poruku kako za neke veće promjene nije dovoljna samo odluka, nego i odlučnost! Često taj put, od ničega do nečega, zna biti jako težak i samo oni uporni i s jakom voljom ostvare svoj cilj.

Plesne točke posebno su oduševile mostarsku publiku, a svaka od njih popraćena je pljeskom i ovacijama. Silazak glumaca u publiku dodatno je intrigirao i privukao pozornost publike, koja gotovo dva sata nije skidala osmijeh s lica. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanja glumaca 'do kraja' koja je izazvala zadovoljstvo publike.

Predstava "Dame biraju" realizira se u sklopu projekta "Istrajati". Ovaj hit naslov doživio je prije deset godina sedamdeset repriza u Bosni i Hercegovini i inozemstvu, što ga je tada svrstalo među najizvođenije predstave s ovih prostora.

Dame biraju je premijerno izvedena 6. ožujka ove godine u Sarajevu. Nakon večerašnje izvedbe u Mostaru slijedi nastup u Zenici 9.travnja te u Tuzli 10. travnja 2015., nakon čega igra tri reprize u Sarajevu 15.,16.i 17.travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close