Jelena Kordić Kuret

Mostarski glumci najbolji u Brčkom

Nagrada za scenografiju dodijeljena je Sabini Trnki za predstavu "Moja fabrika", u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.
Kultura / Kazalište | 24. 11. 2017. u 14:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 34. susretima kazališta/pozorišta BiH u Brčkom, nagrada za najbolju mladu glumicu dodijeljena je Jeleni Kordić Kuret za ulogu Šimurina u komadu „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ autora Ive Brešana, u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Stručni žiri u sastavu Almir Imširević, dramski pisac iz Sarajeva, Ljiljana Blagojević, glumica iz Beograda i Anja Šovagović, glumica iz Zagreba, dodijelio je nagradu za najboljeg mladog glumca Davoru Goluboviću za ulogu Boki Aleksić u predstavi "Mirna Bosna", autora Borisa Lalića u produkciji "Kamernog teatra 55" Sarajevo.

Nagrada za glazbu dodijeljena je Zvonimiru Dusperu Dusu za „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja", a nagrada za kostim Mirjani Zagorec za istoimenu predstavu.

Nagrada za scenografiju dodijeljena je Sabini Trnki za predstavu "Moja fabrika", u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila Gordana Boban za ulogu Aleksa Aleksić u predstavi "Mirna Bosna", autora Borisa Lalića u produkciji "Kamernog teatra 55" Sarajevo, dok je nagradu za najbolju mušku ulogu dobio Aleksandar Seksan za ulogu Edin u predstavi "Sve se nekako preživi osim smrti", autorice Ljubice Ostojić u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.

  / HNK Mostar

Za najbolju režiju nagrađena je Selma Spahić za predstavu "Moja fabrika" u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a za najbolji dramski tekst bosansko-hercegovačkog suvremenog pisca Boris Lalić za predstavu "Mirna Bosna" u produkciji "Kamernog teatra 55" Sarajeva.

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini "Zlatna statua vijećnice i grada Brčkog" dodijeljena je predstavi "Moja fabrika", autora Selvedina Avdića u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Grand prix Susreta za najbolju žensku ulogu dobila je Anica Dobra za ulogu Majka Soja u predstavi "Hipnoza jedne ljubavi", autora Dušana Kovačevića u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda.

Grand prix Susreta za najbolju mušku ulogu dobio je Borko Perić za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi "Ustav Republike Hrvatske", autora Ante Tomića i Rajka Grlića u produkciji Satiričnog kazališta Kerempuh iz Zagreba, dok je Grand prix Susreta za najbolju predstavu dobila predstava "Hipnoza jedne ljubavi", autora i redatelja Dušana Kovačevića u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda.

Prema odluci žirija publike, nagrada za najbolju žensku ulogu dodjeljena je Slađani Zrnić, za ulogu Leposave Lepe Pekarke u predstavi "Sabirni centar", autora Dušana Kovačevića u produkciji Narodnog pozorišta RS Banja Luka i Pozorišta Prijedor, dok je nagradu za najbolju mušku ulogu dobio Robert Pehar za ulogu učitelja u „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja".

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini pozorišta/kazališta iz BiH dodijeljena je predstavi "Mirna Bosna", autora Borisa Lalića u produkciji "Kamernog teatra 55" Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close