Priznanja

Nagrađeni Jelena Kordić Kuret i predstava ''Ajmo na fuka''

Kultura / Kazalište | 18. 05. 2015. u 15:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava ''Ajmo na fuka'' dobitnik specijalne nagrade stručnog žirija XIV Festivala BH drame u Zenici, dok je Jelena Kordić Kuret glumica HNK Mostar dobila nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu.

Specijalna nagrada Stručnog žirija dodijeljena je Predstavi "'Ajmo na fuka", u koprodukciji HNK u Mostaru i Narodnog pozorišta Mostar. Nagrada se dodjeljuje kao priznanje za odlučan iskorak teatra prema novim mogućnostima umjetničke suradnje.

Bosansko narodno pozorište Zenica ove godine je bilo domaćin umjetnicima i ansamblima iz BiH, Srbije, Austrije, Hrvatske, Turske, Makedonije i Norveške, pa je nagrada stručnog žirija festivala još jedna potvrda kvalitete predstave „Ajmo na fuka“ zajedničkog projekta dvije mostarske kuće Narodnog pozorišta i HNK Mostar.

Također kao još jedan uspjeh mostarskog teatra, potrebno je istaknuti i nagradu za najbolju epizodnu ulogu Jelene Kordić Kuret, glumica HNK Mostar koja je na festivalu u Zenici nastupila u koprodukcijskom projektu MESS-a i SARTR-a u predstavi ''Kokoš'' koju će mostarska publika imati prigodu pogledati u lipnju mjesecu, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close