Večernja škola

Mostar: Dva sata smijeha do suza uz Željka Pervana i njegove učenike

Publiku su nasmijavali do suza osvrtima na današnjicu, svatko iz svoga kuta i svoga lika.
Kultura / Kazalište | 27. 04. 2023. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon 15 godina ekipa iz kultne "Večernje škole" vratila se ponovno u školske klupe i sinoć do posljednjeg mjesta napunila veliku dvoranu Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Oduševljena publika neprestano se, gotovo dva sata, smijala profesoru Željku Pervanu alias profesor Maksimilijan Jure Kučina i njegovim učenicima Blažu (Damir Folnegović), Aljoši (Zlatan Zuhrić Zuhra), Denisu (Mladen Horvat) i Antimonu (Ahmed El Rahim).

Publiku su nasmijavali do suza osvrtima na današnjicu, svatko iz svoga kuta i svoga lika. Kako su ranije i najavili, fokus predstave je bio na procesima, ponašanju i odnosima među ljudima. Rođenje, odrastanje, ljubav, zavist, žudnje, ambicije- bile su samo neke od tema. Predstava je završila urnebesnim glazbenim show-om Antimona, koji je zapjevao i neke poznate hercegovačke pjesme.

Foto: Bljesak.info / Večernja škola

Iako se radi o istoj predstavi, u svakome gradu publiku čekaju iznenađenja i dodani skečevi, koji se dotiču specifičnosti svakog dijela u koju predstava dolazi, pa tako i Sarajevo večeras, gdje u sklopu oproštajne turneje "Posljednja večernja" stižu u BKC s početkom u 20 sati.

Kao i za sve njihove izvedbe i za večerašnju se traži karta više, a dostupan je još vrlo mali broj ulaznica u sustavu kupikartu.ba i biletarnici BKC-a.

Kopirati
Drag cursor here to close