Jednodnevna izložba

Još stignete posjetiti - Gdje je podrška za 20 mladih umjetnika?

Posjetite izložbu mladih umjetnika, otvorena je do 20 sati
Kultura / Kazalište | 19. 12. 2023. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba na kojoj dvadeset mladih ljudi predstavlja svoje radove na otvaranju je moglo i trebalo biti više publike.

Izložba je postavljena danas od 12 do 20 sati u gornjoj galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača. Ulaz na izložbu je slobodan, a svi koji su u mogućnosti posjetite ovu izložbu i podržite mlade umjetnike.

Riječ je o jednodnevnoj izložbi koju organizira Udruga za promicanje urbane kulture u HNŽ u sklopu projekta CoolTure.

Foto: Bljesak.info / Izložba dvadeset mladih umjetnika
Foto: PR / Inovacija i inspiracija: Izložba koju ne želite propustiti

Promovira se po deset radova iz dvije kategorije – dizajneri i dizajnerice te umjetnici i umjetnice – predstavljaju Mostar kao destinaciju za kulturni i festivalski turizam.

Radove, koji su izloženi, izabrala je stručna komisija sastavljena od stručnjaka iz područja umjetnosti i dizajna na osnovu prijava pristiglih na javni poziv.

Svi izabrani radovi na kreativan i inovativan način prikazuju postojeću ili izmišljenu kulturnu manifestaciju u Mostaru. Plakati, promotivni letci, fotografije i pjesme samo su neke od vrsta radova koje su stigle na email adresu Udruge tijekom proteklog perioda, a s kojima će se šira javnost imati priliku upoznati tijekom jednodnevne izložbe.

Projekt CoolTure usmjeren je osnaživanje i razvoj specifičnih vještina mladih kao potencijalnih kulturnih radnika potičući kreativno stvaralaštvo, volonterski angažman i afirmaciju kulture kroz unaprjeđenje vizualnog identiteta i promocije kulturnih manifestacija.

Projekt CoolTure podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), uz podršku Grada Mostara. 

Kopirati
Drag cursor here to close