Pozorište mladih Sarajevo

Jubilarno izvođenje predstave "Dame biraju"

Prihod od prodaje ulaznica bit će doniran Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka".
Kultura / Kazalište | 28. 01. 2019. u 13:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumci Adnan Goro, Davor Sabo, Emir Fejzić, Sanjin Arnautović, Enes Salković i Mak Čengić izvest će 3. veljače u Pozorištu mladih Sarajevo  jubilarnu 200. predstavu "Dame biraju".

Pet spomenutih glumaca u ovom teatarskom komadu tumače nezaposlene momke koji prihvaćaju posao stripera kako bi preživjeli.

''Iza njih je 199 igranja tog komada, 400 sati provedenih na sceni, 70 različitih gradova, tisuće pređeni kilometara i 199 naklona publici. Desetine tisuća žena su natjerali na smijeh do suza, pokušavajući sakriti što veći dio tijela. Bili su hrabri, samouvjereni, šarmantni, nasmijani, otkačeni '', navodi se u priopćenju organizatora.

Iako su glavni akteri predstave, ne čine samo oni ekipu, tu su i majstor tona Irhad Hodžić, majstor svjetla Rusmir Efendić, glavni kuhar na svim putovanjima Dalibor Brkić koji u predstavi tumači vlasnika kafića. Garderoberka je Nevzeta Musabegović, a  producent Slaven Vidak.

Predstava "Dame biraju" je nastala u okviru projekta "Istrajati" koji je Altteatar realizirao u suradnji s partnerima "Kroz prozor Fabrika" iz Beograda i Akademijom scenskih umjetnosti Sarajevo, uz podršku BAC-a, Ministarstva kulture i sporta KS i Fondacije za muzičku, scensku i likovnu umjetnost.

U režiji Admira Glamočaka premijerno je izvedena u martu 2015.

Kopirati
Drag cursor here to close