12. i 16.4

HNK Mostar: Dvije izvedbe ''Ženskih razgovora ±1'' u travnju

Predstava ''Ženski razgovori ±1'' autorski je projekt Dragana Komadine, Biljane Čakić i ansambla predstave prema motivima zbirke eseja ''Ženski razgovori'' Dušana Radovića.
Kultura / Kazalište | 08. 04. 2024. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače igraju ''Ženski razgovori ±1'' u petak, 12. travnja i u utorak, 16. travnja s početkom u 20 sati.

Predstava ''Ženski razgovori ±1'' autorski je projekt Dragana Komadine, Biljane Čakić i ansambla predstave prema motivima zbirke eseja ''Ženski razgovori'' Dušana Radovića. Komad je to o nekoliko generacija žena i pripadajućih im što prisutnih, što odsutnih muškaraca, te vječnim problemima poput zaljubljivanja, braka, prevare, karijere, bolesti, smrti – ukratko poroka svih vrsta, kako bi to sigurno u svom nadahnutom maniru pod zajednički imenitelj sveo pokojni Radović.

''Prilagođena današnjem vremenu, vremenu pametnih telefona, koronavirusa i kladionice, sa svevremenskom temom muških-ženskih odnosa iza kojih se kriju i veliki životni odgovori i pitanja bez odgovora, knjiga beogradskog književnika i novinara Duška Radovića s početka 70-ih nasmijala je mostarsku publiku do suza. A Radović je, kako to reče redateljica predstave Biljana Čakić 'aktualan danas u onom smislu u kojem su međuljudski odnosi i ljubav aktualni, a oni su vječni'. Glumačka postava Nikolina Marić, Mirela Mijačank Kordić te Ana Franjčević s dvostrukim ulogama, Miro Barnjak koji uspijeva iznijeti tri lika i Ivan Prskalo, konobar koji doslovno ulijeva utjehu ženama u razgovoru ali i postaje pronađena ljubav koju cijelu predstavu čekamo, odradili su odličan posao i ponovno na mostarske daske donijeli nešto novo. A to novo je, iako je redateljica rekla da je bilo svojevrstan rizik, još jedan originalan komad kojim se mostarsko kazalište može pohvaliti'', napisao je u svojem osvrtu Berislav Jurič.

Cijena ulaznica: redovita 10 KM, studenti, učenici, nezaposleni i umirovljenici 5 KM; studenti te nastavnici i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice, odnosno, godišnje karte.

Rezervacija ulaznica: porukom preko Facebook Messengera ili Instagram Directa, odnosno, pozivom na broj 063/019-019 od 10 do 16 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close