Predstava 'Pastorak' u HNK

Hercegovci Slavoncima uzvraćaju gostoprimstvo

Drama "Pastorak" prožeta je aktualnom tematikom i publici otkriva nepromjenjivost ljudskog života i nakon više od jednog stoljeća.
Kultura / Kazalište | 27. 10. 2017. u 13:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kazalište "Mika Živković" iz Retkovaca odigrat će predstavu ''Pastorak'' u subotu, 28. listopada, s početkom u 20 sati na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, priopćeno iz tog kazališta.

Predstavu je režirao Marko Sabljaković, po tekstu Josipa Eugena Tomića, a predstava je okupila 23 glumaca amatera iz kazališta.

Drama "Pastorak" prožeta je aktualnom tematikom i publici otkriva nepromjenjivost ljudskog života i nakon više od jednog stoljeća.

Radoznalost i znatiželja onoga što skriva susjedovo dvorište, narušeni odnosi unutar obitelji, neiskrena ljubav koju lako uništi pohlepa za bogatstvom, nepromišljenost i želja za ugodnijim, boljim životom obrisi su predstave koja intrigira, o kojoj se promišlja. Ona je prošlost u sadašnjosti, rečeno je u najavi predstave.

Kazalište je prvu registriranu predstavu odigralo 1919. godine i može se pohvaliti stoljeće dugom tradicijom.

Kazalište "Mika Živković" gostuje u Mostaru na poziv HKUD "Didak" iz Gradnića čija je dramska sekcija već nekoliko puta gostovala na najznačajnijem amaterskom kazališnom festivalu u regiji koje se svake godine održava u malom slavonskom selu Retkovcima, navodu se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close