18. kolovoza

"Game" na INTEF festivalu u Šabcu

"Game" je autorski projekt Seada Đulića, a u predstavi igraju Sara Kljajić, Emana Tabaković, Arduana Macić, Haris Pašić, Sabahudin Gluhović i Teo Sandžaktar.
Kultura / Kazalište | 17. 08. 2022. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

18. kolovoza 2022. godine ansambl predstave "Game" Mostarskog teatra mladih putuje u Šabac gdje će nastupiti u okviru programa 3. Internacionalnog teatarskog festivala INTEF.

eMTeeM već sutra u Domu kulture Mišar igra predstavu s početkom u 19.00 sati.

Selektor ovogodišnjeg festivala Radoje Čupić, dramaki umjetnik, između ostalog je o predstavi "Game" u obrazloženju zapisao:

"Tema izbeglištva sada je aktuelnija nego ikad prije. Ova je predstava rađena uglavnom u ispovjednoj formi, te doprinosi doživljaju dokumentarnog i stvarnog. Pojedina, veoma dobra rediteljska rješenja, pravo su osvježenje."

Predstava je, kao autorski projekt, nastala na bazi radionica s migrantima iz Migrantskog centra Salakovac, a u okviru IMPACT projekta što ga je u BiH implementirala Agencija lokalne demokracije LDA Mostar.

"Game" je autorski projekt Seada Đulića, a u predstavi igraju Sara Kljajić, Emana Tabaković, Arduana Macić, Haris Pašić, Sabahudin Gluhović i Teo Sandžaktar. Festivalska izvedba bit će 93. repriza ove predstave.

Kopirati
Drag cursor here to close