Centar za kulturu

Cosa nostra u Mostaru

''Cosa nostra'' je predstava o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para!
Kultura / Kazalište | 07. 11. 2022. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska kazališna publika će imati priliku vidjeti urnebesnu komediju ''Cosa nostra'' u  Centru za kulturu četvrtak 10.11. s početkom u 19 sati.

Ovo je duhovita priča u kojoj se susreću dvije potpuno različite žene, Gabrijela i Marlena, u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice.

Ovo je predstava o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para!

U predstavi igraju Emina Minka Muftić i Belma Salkunić.

Emina Minka Muftić glumica je Drame Narodnog pozorišta Sarajevo te  vanredna profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. U svojoj četrdesetogodišnjoj glumačkoj karijeri je igrala u brojnim pozorišnim, filmskim i TV projektima kao što su: „Priče iz fabrike“, „Viza za budućnost“, „Lud zbunjen normalan“, „Nebo iznad krajolika“, „Crna hronika“, „Belvedere“, „Grbavica“, „Halimin put“, „Game of Thrones“, i mnogi drugi.

Belma Salkunić je također glumica Drame Narodnog pozorišta Sarajevo. Svoju glumačku karijeru počinje u tinejdžerskim danima, a zatim upisuje i završava Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu. Značajne uloge je ostvarila u brojnim TV serijama i filmovima, a neki od njih su: „Crna hronika“, „Lud, zbunjen, normalan“, „Dobro uštimani mrtvaci“, „Sarajevski Romeo i Julija“, „Glas“,... Bila je voditeljica otvaranja 26. Sarajevo Film Festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close