Dvije predstave

Isti dan u Pozorištu lutaka predstava za djecu i za odrasle

Istoga dana, sa početkom u 19 sati, bit će odigrana i veoma zanimljiva gostujuća predstava 'Ta tvoja mund harmonika'.
Kultura / Kazalište | 09. 12. 2017. u 00:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 10. prosinca, u svom redovnom terminu u 11 sati, Pozorište lutaka Mostar izvest će predstavu 'Kresivo' prema popularnoj bajci Hansa Christiana Andersena, u režiji Slavča Malenova.

U ovoj razigranoj marionetskoj predstavi, za koju su lutke i scenografiju osmislili bugarski umjetnici Silva Bačvarova i Vasil Rokomanov, igraju članovi glumačkog ansambla ovog Pozorišta: Igor Vidačković, Diana Ondelj-Maksumić, Nermina Denjo, Nedžad Maksumić i Serđo Radoš.

Ova predstava, veoma omiljena od dječje publike, gostovala je na brojnim domaćim i međunarodnim lutkarskim festivalima i osvojila mnogo značajnih nagrada. Karte po cijeni od 4 KM mogu se nabaviti na blagajni Pozorišta lutaka sat vremena prije početka predstave.

Istoga dana, sa početkom u 19 sati, bit će odigrana i veoma zanimljiva gostujuća predstava 'Ta tvoja mund harmonika', nastala kao dio edukacije za primijenjeni teatar, organizirane u Sarajevu za omladinske lidere, aktiviste i kazališne praktičare (UNFPA).

Ova primijenjena predstava (kazalište za socijalne promjene) koristi elemente fizičkog, ekspresivnog i dramskog kazališta kako bi senzibilno progovorila o načinima na koje društvo tretira žene i muškarce – žrtve ratnog silovanja u BiH.

Osnovni scenario/koncept i redateljska rješenja potpisuje redateljica Marija Farmer, a u predstavi igraju Mersiha Begić, Rabija Nurkanović, Ena Redžović i Amra Hasanović. Ulaz na ovu predstavu je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close