Premijera

'Anđeli Babilona' posjetili Mostar

Scenografiju i kostimografiju predstave potpisuje Lejla Hodžić, a glazbu Dino Šukalo.
Kultura / Kazalište | 02. 03. 2019. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodno pozorište Mostar bilo je domaćin premijernoj izvedbi predstave 'Anđeli Babilona' u režiji Admira Glamočaka. Prva repriza ove predstave je već 2. ožujka od 20 sati na velikoj sceni Narodnog pozorišta. U predstavi glume Admir Glamočak, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Amela Kreso i Mirsad Elezi.

Scenografiju i kostimografiju predstave potpisuje Lejla Hodžić, a glazbu Dino Šukalo.

Govoreći o procesu rada i nastanku predstave, redatelj predstave Admir Glamočak kazao je kako je proces bio vrlo težak jer je komediju teško napraviti i jer je, po njegovim riječima, najteže biti duhovit.

"Mi danas nakon skoro 30 godina tranzicijskog vremena propitujemo gdje smo, kako smo i u kojem sustavu živimo. Koristeći se kazališnim, ironijskim kodovima, stvaramo nekakav humor koji određeni teoretičari nazivaju zdravim humorom, upravo da bi se nakon predstave mogli zapitati što to zapravo možemo promijeniti u našem društvu da nam bude bolje'', kazao je jedan od glumaca iz predstave Emir Spahić.

Glumica Ajla Hamzić izrazila je zadovoljstvo sudjelovanjem u predstavi, posebno istaknuvši zadovoljstvo suradnjom s Admirom Glamočakom, prema kojemu je, kako je kazala, još kao studentica ima veliko strahopoštovanje.

Na kraju predstave, publika je velikim pljeskom nagradila glumce, a potom je uslijedilo druženje u foajeu Narodnog pozorišta uz prigodan domjenak.

Kopirati
Drag cursor here to close