U okviru projekta SolidArt

eMTeM u Bugojnu na trodnevnoj radionici primijenjenog teatra

Mladi iz Mostarskog teatra, DIS teatra Banjaluka i Dječijeg pozorišta Eko Art imat će priliku ovladati tehnikama primijenjenog teatra/teatra u zajednici, s posebnim naglaskom na društvenu pravdu,.
Kultura / Kazalište | 01. 03. 2019. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski teatar mladih će, u okviru projekta SolidArt, boravit u Bugojno na trodnevnoj radionica primijenjenog teatra za mlade iz Banjaluke, Mostara i Bugojna.

Mladi iz Mostarskog teatra, DIS teatra Banjaluka i Dječijeg pozorišta Eko Art imat će priliku ovladati tehnikama primijenjenog teatra/teatra u zajednici, s posebnim naglaskom na društvenu pravdu, položaj i prava ranjivih skupina.

Radionica je dio projekta ''SolidArt - solidarnost i razumijevanje kroz umjetnost'' kojeg implementira Dječje pozorište Eko Art Bugojno u partnerstvu s Udruženjem Leptir.

Ova aktivnost je podržana u sklopu projekta ''Dijalog za budućnost'', koji implementiraju UNESCO, UNDP i UNICEF u partnerstvu s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Projekat ''Dijalog za budućnost'' se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira.

Kopirati
Drag cursor here to close