Ostavio je neizbrisiv trag

14 godina od smrti Tonija Pehara

Završio je Dramski studio pri Narodnom pozorištu u Mostaru i bio je član Pozorišta od 1972. do 1993. godine, kada postaje jedan od osnivača mostarskog Ratnog kazališta.
Kultura / Kazalište | 08. 07. 2023. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 8. srpnja, navršava se četrnaest godina kako je sa životne i teatarske scene na besmrtnu scenu vječnosti otišao prvak mostarskog glumišta, ali prije svega naš prijatelj, drug, učitelj, naš Toni, kazali su iz Mostarskog teatra mladih.

Ni danas, kao i prije četrnaest godina ne pronalazimo riječi kojima možemo iskazati naše emocije i prazninu koja je nastala njegovim odlaskom. Praznina i danas jednako boli i jednako zjapi nepopunjena. Jer jedan je Toni Pehar, dodaju.

U znak sjećanja na prijatelja i kolegu, večeras, 8. srpnja 2023. godine sa početkom u 20:00 sati na Memorijalnoj sceni 2532, izvodit će se predstava "Presuda: Tiha likvidacija", koja u jednoj svojoj priči govori i o Tonijevoj vezi sa eMTeeM-om. Biti će to njeno 262. izvođenje.

Ante Toni Pehar rođen je 20. kolovoza 1952. u Mostaru gdje i umire 8. srpnja 2009. nakon borbe s teškom bolešću.

Završio je Dramski studio pri Narodnom pozorištu u Mostaru i bio je član Pozorišta od 1972. do 1993. godine, kada postaje jedan od osnivača mostarskog Ratnog kazališta.

Od 1994. godine, kada se u Mostaru osniva Hrvatsko narodno kazalište, Toni Pehar postaje njegovim članom.

Posljednjih godina života imao je intenzivnu suradnju sa Mostarskim teatrom mladih gdje je ostvario više zapaženih uloga.

Ostvario je više od 120 kazališnih, filmskih i televizijskih uloga za koje je dobio brojna priznanja.

Stvaralački zanos koji ga je vodio ostavio je duboki trag i nadahnuće je za mlade umjetnike, a nakon njegovog preranog odlaska ostala je velika praznina na bh. kazališnoj sceni.

Kopirati
Drag cursor here to close