''Najgori''

Zoster izbacio prvu ploču sa 10 pjesama

"Najgori" je album na vinilu koji donosi deset autentičnih i živopisnih pjesama koje oslikavaju širok spektar emocija, misli i iskustava.
Kultura / Glazba | 12. 03. 2024. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Nakon godina rada, kreativnosti, i neumornog zalaganja, mostarska grupa Zoster objavila je i prvu ploču, long play, albuma "Najgori".

"Najgori" je album na vinilu koji donosi deset autentičnih i živopisnih pjesama koje oslikavaju širok spektar emocija, misli i iskustava.

Svojom jedinstvenom glazbenom estetikom i tekstualnim sadržajem, Zoster je uspio stvoriti djelo koje će se izdvojiti u moru domaćih izdanja.

Na ploči je 10 pjesama: Kuda idu svi ti ljudi, NajGORI, Treba mi keš, Mozak na pašnjak, Jesam ti rekao, Čovjek zvani činjenica, TADIJA, Čovjek želi da je ptica, Ja sam svoje voljeno i Bajna.

S obzirom da se radi o long playu, ovo je u najmanju ruku jedno autentično umjetničko djelo koje će ostaviti dubok i trajan melodični trag u ušima i srcima fanova ove grupe.

Zoster je bosanskohercegovačka grupa iz Mostara, osnovana 2000. godine. Zoster je do sad objavio pet albuma koje karakteriziraju razni glazbeni žanrovi od reggae, ska, rock, blues, popa, a kroz sve žanrove kantautor Mario Knezović, autor glazbe, teksta i frontmen, poetski i prirodno je stigao do vlastitoga autentičnog izričaja, koji je najviše obilježio grupu Zoster.

"Grupa Zoster iza sebe ima pet studijskih albuma koja možemo podijeliti u 2 faze prema zvuku i poetici. Prvoj fazi pripadaju albumi "Ojužilo" i "Festival budala", a drugoj "Imači kada", "Srce uzavrelo" i "Najgori". Prvu možemo nazvati mladalačkom i studentskom fazom i po poetici i angažmanu, dok je druga faza zrelija što je logično zbog samog protoka vremena i iskustva i znanja koje je stečeno, introvertnija, pa i mračnija'', rekao je Mario Knezović, navodi se na web stranici Zostera.

Pored samostalnih kocerta grupe Zoster koje su imali, pa skoro u svim većim gradovima u regiji, svirali su i u Barceloni, Parizu, Beč, Zurihu, Amsterdamu, Geteburgu, New Yorku, Londonu, Aachenu, Tilburgu, Arnhemu, Baselu, Malmeu, a odsvirali su i većinu festivala u regiji, a nabrojati ćemo samo neke: Exit festival u Novom Sadu, InMusic Festival u Zagrebu, Sarajevo film festival, Lake fest Nikšić, Jazz fest Sarajevo, Soča Reggae Riversplash music festival, Seasplash Pula, OK Fest Tjentište, Arsenal fest Kragujevac, Bedem fest Nikšić, Love fest Vrnjačka Banja, Mostar Summer Fest ...

Trenutnu postavu grupe čine Mario Knezović – vokal, Silvije Nuić – gitara, Adis Sirbubalo – klavijature, Nikola Galić – bas, Anes Beglerbegović – bubnjevi i Borjan Milošević - tonac.

Kopirati
Drag cursor here to close