Koncert

Zoster ide u Tvornicu, a 'Najgori' na vinil

Nakon nastupa u Beču i Pragu, zagrebački koncert bit će i polazišna točka za regionalnu turneju koja Zoster vodi po BiH i Srbiji, a neki od koncerata su tjednima unaprijed rasprodani.
Kultura / Glazba | 13. 02. 2024. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon koncertne promocije u Austriji i Češkoj, mostarski bend Zoster predstavlja novi album “Najgori” u petak, 16. veljače, u zagrebačkoj Tvornici kulture, objavio je organizator koncerta agencija LAA.

Promocija dugoočekivanog petog studijskog albuma “Najgori” bit će ujedno najveći samostalni koncert Zostera u Zagrebu. Prilika je to čuti album koji je uvršten među najbolja prošlogodišnja regionalna izdanja.

Nakon nastupa u Beču i Pragu, zagrebački koncert bit će i polazišna točka za regionalnu turneju koja Zoster vodi po BiH i Srbiji, a neki od koncerata su tjednima unaprijed rasprodani. Zoster ujedno najavljuje skorašnji izlazak albuma “Najgori” na vinilu.

Zoster od samih početaka progovara o aktualnim problemima, a kritika hvali album koji ukazuje na društveno crnilo. Igor Jurilj iz Telegrama piše da je Tadija, antijunak konceptualnog albuma, dobio cjeloviti zazorni muzički portret “kao fikcijski lik koji je lakmus papir, presjek, srž, prototip i model post-balkanskog čovjeka”.

Zoran Stajčić s portala Ravno Do Dna piše da je riječ o albumu koji ulazi u psihološko biće najgorih. “Djelo kojem se ne nazire rok trajanja, posebno u sredinama gdje razne Tadije tuže, sude i presuđuju”.

Kopirati
Drag cursor here to close