Nagrada za trud i uporni rad

Ženska klapa Diva dobila treću nagradu na međunarodnom festivalu u Perastu

Širokobriježankama je nagrada došla u trenutku kada ova klapa obilježava desetu godišnjicu rada.
Kultura / Glazba | 02. 07. 2018. u 13:15 Ivan KRALJEVIĆ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska klapa Diva iz Širokog Brijega osvojila je treću nagradu na 17. Međunarodnom festivalu klapa Perast održanog protekloga vikenda na Pjaci svetog Nikole u Perastu u Crnoj Gori.

U konkurenciji deset ženskih klapa, koje su se predstavljale s po dvije pjesme, prema ocjenama stručnog žirija u sastavu Rajmir Kraljević (predsjednik žirija), Sara Dodig, Mario Katavić, Neno Munitić, Marina Dulović i Vlado Begović, prva je nagrada pripala klapi Skontradura iz Dubrovnika, a druga nagrada klapi Peružini iz Paga.

''Otišle smo u Perast, grad koji nas uvijek predivno ugosti i kojem se rado vraćamo, bez prevelikih očekivanja. Presretne smo s osvojenom nagradom, pogotovo jer klapa ove godine slavi desetu godišnjicu rada i ova nagrada je samo pokazatelj kako trud, odricanje i uporni rad na kraju rezultiraju i uspjehom'', rekla je za Bljesak.info Marijana Ćeškić, članica ženske klape Diva.

Foto: Bljesak.info / Klapa Diva na Međunarodnom festivalu klapa u crnogorskom Perastu

''Ova nagrada nas je dodatno motivirala i ohrabrila za nastavak rada'', dodala je, otkrivši kako ženska klapa Diva u povodu ovog malog jubileja izdaje nosač zvuka s pjesmama koje je izvodila na raznim festivalima.

Valja napomenuti kako je ženska klapa Diva izvela i pjesmu ''Stoj vapore'' Tonćija Ćićarića koja je osvojila prvu nagradu u kategoriji ''Nova klapska pjesma''.

Po ocjeni publike najbolja je bila ženska klapa Mir iz Međugorja.
U natjecateljskom dijelu u kategoriji ženske klape 17. Međunarodnog festivala klapa Perast, pored širokobriješke klape Diva, nastupile su klape Besida iz Klisa, Uzorita iz Sukošana, Maris iz Kotora, Mir iz Međugorja, O’ Dive Belcanto iz Berana, Mirabel iz Omiša, Peružini iz Paga, Alata iz Podgorice te Skontradura iz Dubrovnika.

 

Kopirati
Drag cursor here to close