Glazba

Zbor ''Sejfullah'' Konjic predstavlja BiH na međunarodnom festivalu u Alžiru

Ovogodišnji repertoar će se održti pod sloganom "melodije otpora“, a BiH će predstavljati zbog iz Konjica.
Kultura / Glazba | 19. 03. 2024. u 07:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Posebno smo počašćeni pozivom i mogućnošću da predstavimo našu domoivinu Bosnu i Hercegovinu na 10. Internacionnalnom Sufijskom 'SAMAA' Festivalu - INTRENATIONAL CULTURAL FESTIVAL FOR SUFI CHANTING 'SAMAA' LAGHOUAT-ALGERIA u Alžiru, u drevnom gradu Laghouatu'', navode iz konjočkog zbora Sejfullah.

Ovogodišnji repertoar će se održati pod sloganom "melodije otpora“.

''Ova deseta sezona je u znaku zajedničke dove, molitve, vapaja svakog razumnog čovjeka i umjetnika za prestankom krvoprolića nad nedužnim palestinskim narodom u Gazi'', navodi se u priopćenju.

Festival poklanja i dužno poštovanje prema čuvenom sufijskom učitelju, šejhu Sidi Ahmedu Ben Al Hormu, a povodom stotinu godina od njegove smrti.

''Očekuju nas posve nova iskustva od dosadašnjih i to sa osamnaest zemalja-sudionica koje stižu u Laghouat sa tri kontinenta, među kojima su pored zborova, ansambala, vokalista, učača, instrumentalista i iznimno cijenjeni predavači, profesori, kustosi, istraživači i autori recentnih djela i izložbi, fokusiranih na već spomenutu temu i moto Festivala'', dodaju iz konjičkog zbora.

Ovaj Međunarodni interkulturalni susret, u mjesecu Ramazanu, od 26. do 30. ožujka2024. godine, omogućilo je resorno državno ministarstvo, odnosno pokrovitelj, alžirskog ministria za kulturu i umjetnost, dr. Soraya Moulodji.

Kopirati
Drag cursor here to close