Kultura otkazivanja

U Puli nove zabrane: Ne mogu ni tamburaši

"Mejaši", poznati i kao tamburaši u starkama, planirali su održati koncert ispred Kaštela, međutim Grad Pula im je odbio dati dozvolu za njega.
Kultura / Glazba | 29. 03. 2023. u 19:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je nedavno u Puli zabranjen koncert srpskih narodnjaka, zabranu nastupa je navodno dobio i hrvatski bend "Mejaši" koji je trebao održati koncert 1. lipnja ove godine.

Tamburaši u starkama ne mogu u Pulu 


"Mejaši", poznati i kao tamburaši u starkama, planirali su održati koncert ispred Kaštela, međutim Grad Pula im je odbio dati dozvolu za njega. 

"Usmeno je do nas došlo objašnjenje da je to birtijaška muzika. To je hrvatska muzika u kojoj promoviramo tamburicu. Pitam se kome još zabranjuju koncerte u Puli. Mi smo nastupali u svim dijelovima svijeta i nikad nije bilo problema. Zbog ovoga smo otkazali tri gaže", izjavio je Nikola Bosilj za Index i dodao kako su tražili pismeno obrazloženje koje zasad nisu dobili. 

Gradonačelnik negira 

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić kaže kako nema saznanje o istome te da on koncert nije zabranio.

"Ne, prvi put čujem za to", izjavio je za Index.

Prema pisanju Glasa Istre koncert je zabranilo Povjerenstvo koje odlučuje o tome što će se odvijati u Areni, na Kaštelu i u Fortu Bourguignon. Da je zaista došlo do zabrane potvrdio im je direktor Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac, dodavši da nije on taj koji je donio odluku, nego Povjerenstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close