Kultura na ulice!

U prelijepom ambijentu Bijele tabije izveden spektakularni koncert zbora Opere NPS

Kultura / Glazba | 20. 06. 2023. u 00:33

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice 2023!“ u prelijepom ambijentu Bijele tabije večeras je izveden spektakularan koncert zbora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo kojim je dirigirao maestro Danijel Žontar, uz klavirsku pratnju Bakira Samardžića.

Sarajevska publika mogla je uživati u programu na kojem su se našle klasične arije i djela skladatelja poput Petra Iljiča Čajkovskog, Jakova Gotovca, Giuseppea Verdija, Richarda Wagnera, Bedřicha Smetane, te Carla Orffa.

Koncert zbora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo podržan je od strane partnera JP Sarajevo.

KULTURA NA ULICE 2023!

Programa Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice!“ održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, u narednom periodu do mjeseca listopada.

Projekt ''Kultura na ulice!'' je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta ''Kultura na ulice!'' je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Kopirati
Drag cursor here to close