STEĆAK

Tracki "plovi" po zvucima Latinske Amerike - Poslušajte singl "Hermosa"

Glazbeni video tematski prati aktere same pjesme, prikazujući "repera" koji u zvucima latinske Amerike pronalazi inspiraciju, da u formi drill pjesme iskaže ljubav svojoj djevojci koja ga čeka u njegovom rodnom gradu.
Kultura / Glazba | 08. 08. 2023. u 15:09 Bljesak.info
TRACKI - HERMOSA (Official Music Video)

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tracki - mostarski glazbenik sa zagrebačkom adresom izbacio je novi singl "Hermosa" koji je distribuiran pod nezavisnim multimedijskim kolektivom "STEĆAK" dostupan je na svim streaming servisima (Spotify, Deezer, Youtube itd.) od 18. srpnja ove godine.

Foto: PR / Tracki

Tekst za pjesmu potpisuje Tracki, dok su za glazbu zaslužni Patrik Bubalo "Shtek", Marko Palameta, Nik Rozić i Adrijan Aco Marinčić. Pjesmu je producirao jedan od najistaknutijih producenata nove generacije Mihovil Šoštarić "Lockroom", koji potpisuje glazbu i produkciju nekima od najpopularnijih izvođača iz RH (Grše, Hiljsona Mandele, Miach itd.).

Foto: PR / Detalj sa snimanja spota Hermosa

Glazbeni video tematski prati aktere same pjesme, prikazujući "repera" koji u zvucima latinske Amerike pronalazi inspiraciju, da u formi drill pjesme iskaže ljubav svojoj djevojci koja ga čeka u njegovom rodnom gradu.

Kroz video se provlače urbane zanimljivosti Cordobe i Mostara, uz neizbježan doticaj sa "običnim pukom" koji živi za spontanu svirku na trgu, malo klope, malo pića, za sretan život bez briga, unatoč svim realnim životnim preprekama koje možemo doživjeti kao stanovnici Argentine odnosno Bosne i Hercegovine.

Foto: PR / Detalj sa snimanja spota Hermosa

Spot je izašao na Youtube kanalu STECAK 30.7.2023. Sniman je u Cordobi (Argentina) i Mostaru (BiH). Iza kamere su bili Paula Miranda (PAULAM AUDIOVISUALES) i Goran Stojkić (BONK). Montažu i kolor korekciju spota potpisuje Nik Rozić, produkciju Maria Laura Gauna i Ivan Martinović.

 

O autoru

Tracki se od 2015. godine bavi glazbom bez pretjeranog opredjeljenja za konkretan žanr, uz očigledan utjecaj hip hop kulture. Stil mu se može opisati kao guslarsko - mediteranski, budući da tmurna zagrebačka jutra preživljava na južnim frekvencijama, prepričavajući pritom južne doživljaje iz svoje burne prošlosti.

Prvi veći trag ostavila je pjesma "Pravo Dobra" sa mikstejpa STECAK 2020. čiji spot broji preko 30 tisuća pregleda na Youtube-u. Njegov album prvijenac "Vaki Naki" izašao je 1.1.2022., a veći trag su ostavili singlovi "Bijele Čarape ft Noti Limun" i "Sve Će Bit U Redu".

Njegov najnoviji singl "Hermosa" slušatelji su premijerno imali priliku čuti na festivalu "Ljeto na Velesajmu" krajem lipnja, a zatim u srpnju na festivalima Street Food Fest i FromHerz With Love.

Kopirati
Drag cursor here to close