Poslušajte!

Tale Quale - svjetski zvuk s mostarskim potpisom

Kultura / Glazba | 13. 06. 2016. u 14:02 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravo takvi kakvi jesu, Tale Quale tročlani bend iz Mostara, na scenu donosi neobičnu glazbenu fuziju.

Naziv Tale Quale znači tako kako jeste, a trenutnu formaciju benda čine Azra Aksoj vokal i klavijature, Andrea Perić koja svira gitaru i usnu harmoniku, a Mirza Alendar svira bubanj i cajon.

''Ideja za ime je inspirirana samo nama i neobičnim varijacijama naših pojedinačnih karaktera i osobnosti. Tale Quale, preuzeto iz latinskog jezika znači 'tako kako jeste' i najbolje opisuje ovu neobičnu karakternu, ali i muzičku fuziju'', objašnjavaju za Bljesak.info članovi benda.

Inače, Mirza i Andrea su od 2012. godine surađivali u bendu B'agage, ali je bend silom prilika napravio transformaciju u sastav najsličniji današnjem, koji je nastao u proljeće 2015. godine, s naglaskom na autorski rad.

''Nije dugo trebalo da prepoznamo pravu glazbenu vibraciju među nama i počnemo aktivno i složno raditi na našim pjesmama, koje većinom nastaju na probama'', kažu nam članovi Tale Qualea, dodajući kako se u želji za glazbenim progresom, ne definiraju u egzaktnom žanru.

''Kroz obrade alternativnih pop, soul, jazz i r'nb hitova stvorili smo jedinstven stil u kreiranju autorskih pjesama''', kažu nam Azra, Andrea i Mirza.

Otkrivaju nam kako planiraju snimati album, trenutno imaju osam autorskih pjesama, a svoj rad postupno prezentiraju publici.

''Pjesma "Ostavljeni" ugledala je svjetlo dana na youtubeu prije mjesec dana, željeli smo vidjeti reakciju publike koja nas iz nastupa u nastup sve više oduševljava, čak i kada sviramo izvan Mostara'', kažu nam članovi benda, otkrivajući kako trenutno rade na spotu za pjesmu 'Osjećaj'.

''Pjesma 'Osjećaj' je posvećena svima koji pate ili su imali iskustva s anksioznošću. Nastojimo da to stanje uma i duše najbolje prikažemo kroz spot, tako da ćemo samoj realizaciji spota posvetiti mnogo pozornosti'', otkrili su nam članovi, dodajući kako su tekstovi pjesama različite tematike, a većinom govore o problemima i stvarima s kojima se susrećemo u današnjem svijetu.

''Pjesme govore o stvarima kao što su strah, bivša poznanstva, obraćanje sebi/ pismo, djetinjstvo, razmišljanje ljudi u današnjem vremenu...'', rekli su nam o svojim tekstovima Mirza, Azra i Andrea.

Svjetski zvuk s mostarskim potpisom publika diljem Hercegovine ovo ljeto imat će priliku čuti na festivalima, ali i na klupskim svirkama.

''Ovo ljeto nastupamo na par festivala; Evergreen fest u Čitluku, Jazz fest u Mostaru u Calamusu, festival u Jajcu, na Bjelašnici...Uz planirane nastupe na festivalima, radit ćemo i dosta klupskih svirki'', rekli su nam članovi benda.

Kopirati
Drag cursor here to close