''Muzika spaja''

Stolački orkestar kreće na turneju po BiH

Repertoar sastavljen od kompozicija od ''Baha do sevdaha'', pop i rok hitova te narodne glazbe u modernim aranžmanima
Kultura / Glazba | 12. 09. 2018. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Gradski orkestar Stolac

''Muzika spaja'', naziv je projekta kojega implementira Gradski Orkestar ''Stolac'' u suradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) i USAID-om, a u sklopu čega će stolački orkestar organizirati mini turneju po BiH organizacijom sedam koncerata, priopćeno je iz Orkestra.

Bosanskohercegovačka turneja počinje 15. rujna 2018. godine u Žepču i u rujnu se nastavlja u Brčkom (16.9.), Prijedoru (29.9.) i Bihaću (30.9.), dok je deseti mjesec rezerviran za koncerte u Bugojnu (13.10.), Jajcu (14.10.) i finalni koncert u Trebinju (27.10.).

Nastupi stolačkog orkestara, koji promovira pozitivne vrijednosti i u praksi pokazuje da je uz, kako navode, skromne uvjete u kojima radi moguće postizati vrhunske rezultate, priređuju vrhunski koncert i zabavu za sjećanje, pa je ovo i svojevrstan poziv građanstvu navedenih općina da sudjeluju ovom nesvakidašnjem događaju.

Kako navode u priopćenju, svoju pozitivnu energiju i atraktivan repertoar ''Gradski orkestar Stolac'' je do sada predstavio širom BiH i regije, te sudjelovao na svim značajnim manifestacijama (Kids festival, Baščaršijske noći, dani Mimoze, Trumpeta Nareta, prijemi za diplomatski kor, Dani europskog naslijeđa, itd).

Turneja promovira vrijednosti zajedništva i mira kroz muziku u sedam bh. gradova sa posebnim naglaskom na mlade. Također, turneja ''Muzika spaja'' će biti dio dokumentarnog filma ''Kome trube trube?'' koji će biti premijerno prikazan nakon završetka turneje po bosanskohercegovačkim gradovima.

Repertoar sastavljen od kompozicija od ''Baha do sevdaha'', pop i rok hitova, narodne glazbe u modernim aranžmanima prilagođenim ovakvoj vrsti orkestra pod vodstvom profesora Zvonke Kneževića garantira nezaboravan koncert.

''Pozivamo sve mlade ljude i građane Žepča i okolnih mjesta da nam se pridruže u subotu 15. rujna 2018. godine sa početkom u 13 sati na platou Doma kulture'', priopćili su iz stolačkog Orkestra.

Kopirati
Drag cursor here to close