Klasika

Mostar: Ljetna noć uz svjetsku glazbu turskog orkestra

Generalni tajnik 'Turksoya' Dusen Kaseinov izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Mostar i učešćem na manifestaciji 'Mostarsko ljeto'.
Kultura / Glazba | 02. 08. 2018. u 07:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U predivnim zvucima međunarodnog omladinskog kamernog orkestra 'Turksoy' je uživala brojna publika. Koncert je održan u dvorištu Centra za kulturu Mostar, u okviru manifestacije 'Mostarsko ljeto 2018', u suradnji sa Institutom Yunus Emre.

Generalni tajnik 'Turksoya' Dusen Kaseinov izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Mostar i učešćem na manifestaciji 'Mostarsko ljeto'.

"Naš omladinski orkestar je već jednom bio u programu 'Mostarskog ljeta', i to je bio jedan nezaboravan nastup, i za publiku, i za nas. Želim mnogo da se zahvalim na gostoprimstvu, na tome što se publika uvijek lijepo odazove na koncerte i zbog toga što je to u Mostaru uvijek uistinu nešto posebno.

Mi se nadamo da ćemo nastaviti suradnju koju imamo sa organizatorima 'Mostarskog ljeta'. Ovdje smo, pored 'Mostarskog ljeta' sa još jednim posebnim razlogom. Naime, ovih dana slavimo 25. godišnjicu osnivanja samog 'Turksoya'.

'Turksoy' je organizacija koja koristeći univerzalni jezik ljepote, umjetnosti, glazbe i sličnog dopire do brojnih ljudi širom svijeta, i tako širi poruku prijateljstva, međusobnog uvažavanja i ljubavi", kazao je Kaseinov.

Koncertu je prisustvovala i generalna konzulica Turske u Mostaru Zerrin Kandemir, koja je zahvalila orkestru 'Turksoy' što iznova dolazi u Mostar, a već možemo reći , navodi Kandemir, da su koncerti 'Turksoya' tradicionalna aktivnost u Mostaru, bilo da se radi o ljetu ili zimi.

Prisutnima se obratio i direktor Centra za kulturu Mostar, Senad Suljić. "Orkestar 'Turksoy' već drugu godinu je dio programa 'Mostarskog ljeta'. Njihov nastup 2017. godine ostavio je poseban utisak na mostarsku publiku. Upravo zbog toga, želja organizatora 'Mostarskog ljeta' i u ovoj godini bila je, da našoj publici pokloni koncert međunarodnog Omladinskog kamernog orkestra 'Turksoy', koji pod dirigentskom palicom Mustafe Mehmandarova izvodi arije svjetskih klasika i numere turkijske kulture", istaknuo je Suljić.

Veliki broj posjetitelja uživao je u predivnim izvedbama orkestra 'Turksoy' kojeg čine mladi, talentovani umjetnici iz Azarbejdžana, Kazahstana, Kirgistana, Turkmenistana, Turske, Rusije: Baškurdistan i Tataristan.

Prije mostarskog, spomenuti orkestar je koncerte održao u Prištini, Prizrenu i Cetinju, dok će nakon Mostara svirati u Sarajevu (3.8.) i Zenici (4.8.).

Kopirati
Drag cursor here to close