Novi album

Prilično nabrijani - Stonesi predstavili ‘Hackney Diamonds’

Mick Jagger, Keith Richards i Ronnie Wood – preživjela jezgra 61-godišnjeg benda – pojavili su se na pozornici londonskog kazališta kako bi razgovarali o albumu...
Kultura / Glazba | 07. 09. 2023. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rolling Stonesi su u srijedu u kazalištu Hackney Empire u Londonu predstavili "Hackney Diamonds", svoj prvi album originalne glazbe nakon 18 godina i prvi nakon smrti bubnjara Charlieja Wattsa koji je svirao na dvije pjesme s albuma.

Mick Jagger, Keith Richards i Ronnie Wood – preživjela jezgra 61-godišnjeg benda – pojavili su se na pozornici londonskog kazališta kako bi razgovarali o albumu, a nakon toga je premijerno emitiran videospot singla “Angry” na kojem se pojavljuje glumica Sydney Sweeney.

Video: The Rolling Stones - Angry (Official Video)

Frontmen Jagger (80) rekao je da je bend “prilično nabrijan” na snimanje nove glazbe. “Svaki dan smo prolazili kroz dvije ili tri pjesme, tako da smo održavali dobro raspoloženje”, rekao je Jagger nakon predstavljanja koje se prenosilo uživo. Album ima suvremeni zvuk, s mješavinom rocka, balada, dancea i countryja, dodao je.

Richards, čije je partnerstvo s Jaggerom u pisanju pjesama jedno od najtrajnijih i najuspješnijih u rocku, rekao je da je Wattsova smrt 2021. potaknula bend na snimanje nove glazbe. “Mislim da smo zbog Charliejeva odlaska osjećali da još uvijek postojimo, i da bismo i dalje trebali zadržati svoj identitet, i da bismo trebali još uvijek govoriti ‘Hej, pa to je samo rock’n’roll. A mi smo još uvijek tu'”, rekao je 79-godišnji Richards.

Bivši basist Bill Wyman, novi bubnjar Steve Jordan, bivši Beatle Paul McCartney i Stevie Wonder sudjelovali su u albumu, objavili su članovi benda.

Wood je rekao da je McCartney, koji je svirao bas na jednoj pjesmi, bio “oduševljen” snimanjem s bendom, koji je bio konkurent Beatlesima po svom utjecaju na rock glazbu 1960-ih.

Album s 12 pjesama producirao je nagrađivani producent Andrew Watt, a sniman je na raznim lokacijama, uključujući London, Los Angeles i Nassau.

Trojica Stonesa – svi odjeveni u crno – stigla su u londonskom taksiju ukrašenom slavnim logom benda s jezikom i usnama. Jagger je platio ulaznicu u gotovini.

“Ne želim biti tvrdoglav, ali ne bismo izdali ovaj album da nam se stvarno nije svidio”, rekao je Jagger voditelju američkog talk showa Jimmyju Fallonu na pozornici.

Obožavatelji su čekali objavu novog albuma otkako se prošli mjesec u lokalnim novinama pojavio tajanstveni oglas, s referencama na neke od najvećih pjesama Stonesa i naziv nove ploče.

Kopirati
Drag cursor here to close