jedinstveno iskustvo

'Rörby, Ivanov, Ivanovic Blazin' Trio na Mostar World Music Art Festivalu

Kultura / Glazba | 25. 07. 2015. u 10:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na otvorenoj sceni Cluba 'Aleksa', u utorak 28. srpnja u 21:30 sati, 'Blazin Quartet' dobitnik prestižnih nagrada Dutch Jazz Competetion i Holland Casino Jazz&Pop Award na 8 internacionalnom Mostar World Music Art Festivalu mostarskoj publici predstavit će se u trio formatu.

Rörby, Ivanov, Ivanovic Blazin' Trio; Srdjan Ivanovic – Drums, Electronics, Composition Mihail Ivanov – Bass i Michael Rörby – Trombone, ne osvrću se na glazbene granice. Koriste svu raskoš dobrog zvuka da bi slušatelje poveli na jedinstveno zvučno iskustvo.

Njihova glazba bazira se na ritmu, melodiji i glazbenoj interakciji, a izostanak harmonskog instrumenta ostavlja im prostor za elektroniku i semplove.

U kratkom roku postojanja nastupali su između ostalog tri puta zaredom na North Sea Jazz Festivalu u Rotterdamu, te festivalima u Nizozemskoj, Brazilu, Tajlandu, Kini, Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj, te na Balkanu u Grčkoj, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Debitni album – 'Finding A Way' je dobio samo dobre kritike od Nizozemskog i međunarodnog tiska, a njihov drugi album 'Jalkan Bazz', rezultat suradnje s Rambo Amadeusom je izašao u 2012. od strane beogradskog Metropolisa u Srbiji i Challenge Records u ostatku svijeta.

Downbeat magazine: "They twist and tweak conventions, as might be expected from a band whose new album is called Jalkan Bazz".

World Music Centar i hotel 'Bristol' publici su omogućili besplatan ulaz na koncert, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close