Simfonijski orkestar

'Requiem za Vukovar' u Mostaru

Koncert će se održati 13.studenog 2021. u Crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru u 19.30 sati.
Kultura / Glazba | 05. 11. 2021. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom 30. obljetnice pada Grada Vukovara i 230. obljetnice smrti jednog od najvećih glazbenih genija, W.A.Mozarta, Simfonijski orkestar Mostar s gostima iz BiH i RH priređuje veliki koncert „Requiem za Vukovar“.  Riječ je, dakako, o najpoznatijoj uglazbljenoj Misi za pokojne, Mozartovom Requiemu, kojeg će preko stotinu izvođača pod ravnanjem zagrebačkog maestra Roberta Homena izvesti pred mostarskom publikom.

Koncert će se održati 13.studenog 2021. u Crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru u 19.30 sati. 

Uz Orkestar će nastupiti 30 članova zbora „Palma“, iz Bazilike Srca Isusova (Zagreb) pod ravnanjem prof. Franje Klinara, 60 članova Akademskog zbora Pro Musica (Mostar) i Zbora Glazbene škole Ivana pl. Zajca (Mostar), pod ravnanjem mo. don Dragana Filipovića, i četvero solista: sopranistica Marija Kristina Tomić (Korčula), mezzosopranistica Nikolina Zovko (Mostar), bariton Roko Radovan (Korčula) i bas Ivan Šarić (Sarajevo).

''U mjesecu studenome, kad posebno obilježavamo spomen naših vjernih mrtvih, mostarski simfoničari pozivaju sve ljude dobre volje, sve ljubitelje glazbe, sav vjerni hercegovački puk da se ovim događajem združe u molitvi za pokojne, u sjećanju na stradale hrvatske vitezove i u sjećanju na sve koji su prešli u vječnost i čekaju svoj mir. Ovaj koncert je molitva za sve njih i zalog za sve nas, koji još putujemo'', rekli su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close