Zvuk priče

Prvi koncert ansambla „SA Sinfonietta“ u Mostaru

Koncert je održan u predivnoj atmosferi bašte Spomen kuće Svetozara Ćorovića u Mostaru.
Kultura / Glazba | 28. 08. 2023. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi koncert u sklopu projekta “Zvuk priče” violinskog Dua “SA Sinfonietta” održan je u petak, 25. kolovoza, u predivnoj atmosferi bašte Spomen kuće Svetozara Ćorovića u Mostaru. Koncert je organiziran u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD2), koji financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) uz podršku Grada Mostara.

Duo “SA Sinfonietta” je činio spoj talenata – violinistkinje Alme Dizdar i Tamare Arsovski. Njihova međusobna harmonija i virtuoznost očarali su publiku prisutnu na koncertu, ostavljajući dubok i neizbrisiv utisak. Moderiranje koncerta pripalo je Maji Baralić-Materni, muzikologinji, koja je publici pružila uvid u kontekst i značaj izvođenih kompozicija, dodatno obogaćujući doživljaj večeri.

Publika je uživala u raznovrsnom programu koji je obuhvatio djela skladatelja Reinholda Glièra, Sergeja Prokofjeva i Pēterisa Vasksa čije skladbe postavljaju oba violinska glasa u ravnopravan položaj, što je dodatno naglasilo suradnju i muzičku povezanost violinistkinja Alme Dizdar i Tamare Arsovski. Svako djelo je donijelo svoju jedinstvenu muzičku priču, preplavljujući baštu Spomen kuće Svetozara Ćorovića emotivnim nijansama i muzičkim bogatstvom.

„Ovaj koncert je bio pravo umjetničko putovanje. Dvoje izvanrednih muzičara su nas odveli na čarobno putovanje kroz različite stilove, ostavljajući nas bez daha“, rekao je jedan od prisutnih posjetitelja.

Ovaj događaj je svakako doprinio obogaćivanju scene klasične muzike Mostara i ponudio publici trenutak uživanja u izuzetnoj muzičkoj izvedbi. Organizatori su izrazili zahvalnost svima koji su podržali ovaj koncert, uključujući ReLOaD2, EU, UNDP i Grad Mostar, kao i svim prisutnim posjetiteljima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close