Prijave u tijeku

Otvoren natječaj za demo bendove za učešće na 50. Gitarijadi

Kultura / Glazba | 24. 06. 2016. u 21:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za kulturu i turizam grada Zaječara raspisao je natječaj za učešće demo bendova na 50. 'Gitarijadi', koja će biti održana od 11. do 13. kolovoza na Gradskom stadionu u Zaječaru.

Pravo učešća na natječaju imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Prijave za učešće na natječaju se popunjavaju isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na službenom siteu Gitarijade.

Uz obrazac prijave neophodno je priložiti: snimke dvije autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju, kontakt listu i fotografiju benda (jpg).

Bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na Youtube kanalu 'Gitarijade'. Natječaj se službeno zaključuje 31. srpnja u ponoć. Nepotpune, neblagovremene i prijave koje nisu u skladu sa uvjetima natječaja, neće biti razmatrane. Službena lista validno prijavljenih bendova bit će objavljena 1. kolovoza na siteu Festivala.

Zavisno od broja prijavljenih bendova bit će organizirane mini 'Gitarijade' na kojima će biti izabrano 10 bendova koji će nastupiti u dva polufinala 11. i 12. kolovoza. Troškove prijevoza, smještaja i ishrane za vrijeme trajanja 'Gitarijade' snosi organizator.

Demo bendovi iz zemalja regije plasirat će se na 50. 'Gitarijadu', učešćem (pobjedom) na partnesrskim Festivalima u svojim zemljama.

Kopirati
Drag cursor here to close