Izbor za najbolju pjesmu

Otkriveni finalisti Nagrade Milan Mladenović

Žiri u sastavu Gile, Rundek i Remi su odlučili da ove godine umjesto planiranih 12 čak 14 pjesama uđe u finalnu fazu
Kultura / Glazba | 31. 08. 2020. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadužbina Milana Mladenovića objavljuje popis pjesama koje su nakon drugog kruga glasovanja ušle u finale za Nagradu Milan Mladenović.

Žiri u sastavu Gile, Rundek i Remi su odlučili da ove godine umjesto planiranih 12 čak 14 pjesama uđe u finalnu fazu izbora za najbolju pjesmu s teritorije bivše Jugoslavije u proteklih godinu dana. Pjesme su navedene po abecednom redu naslova pjesama.

Na konkurs je prijavljeno 319 pjesama. 243 prijave su ispunile uvjete konkursa i zatim su proslijeđene članovima žirija na preslušavanje. Gile, Rundek i Remi su od podataka o svakoj pjesmi dobili samo naslov i tekst pjesme, ne i ime autora/benda. Pjesme koje nisu prihvaćene su bile ili na engleskom ili instrumentali ili su bile objavljene pre 30. lipnja 2019. godine. Od 25 pjesama koje su ušle u uži izbor danas smo izbor sveli na 14 finalista.

Dobitnik Nagrade Milan Mladenović 2020. će biti proglašen na svečanoj dodjeli nagrade, na Milanov rođendan, 21. rujna, koju ćete biti u prilici da pratite uživo, putem Rockomotiva kanala.

Kopirati
Drag cursor here to close