'Sretan ti Božić, narode moj'

'Novo nebo' oduševilo na tradicionalnom koncertu u Barama

Organiziran od strane udruge CESI, u suradnji s udrugom UZOR Busovača, koncert je privukao mnoštvo mještana i gostiju.
Kultura / Glazba | 17. 12. 2023. u 19:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prepunoj filijalnoj crkvi sv. Josipa Radnika u Barama, tradicionalni božićni koncert "Sretan ti Božić, narode moj" još jednom je potvrdio svoj status kao jednog od najiščekivanijih događaja u predbožićnom razdoblju.

Organiziran od strane udruge CESI, u suradnji s udrugom UZOR Busovača, koncert je privukao mnoštvo mještana i gostiju.

Vokalno-instrumentalni sastav "Novo nebo" iz Zenice, poznat kao najstariji duhovni bend u Bosni i Hercegovini, predstavio je bogat repertoar koji je uključivao omiljene pučke napjeve i druge poznate skladbe poput "Kyrie eleison", "Veselje ti navješćujem, "Rodio se Bog i čovjek", "Radujte se narodi" i "Tiha noć". Njihov nastup, koji je bio mješavina tradicionalnog i suvremenog, oduševio je publiku i ostavio snažan dojam.

Bojan Petrović, predsjednik udruge CESI, u svom govoru istaknuo je važnost koncerta kao dijela manifestacije "Božić u Busovači". Naglasio je napore organizatora da kroz kulturne sadržaje obogate blagdansko vrijeme mira i veselja. 

Nakon koncerta, druženje se nastavilo u dvorištu crkve, gdje su posjetitelji uživali u božićnoj glazbi i gastronomskoj ponudi. Zahvaljujući Mjesnoj zajednici Bare i njihovom gostoprimstvu, atmosfera je bila topla i srdačna, pružajući idealno mjesto za zajedništvo i proslavu blagdanskog duha.

Ovaj koncert bio je ne samo prilika za uživanje u glazbi, već i trenutak zajedništva i zajedničkog slavljenja predstojećih blagdana.

 

Kopirati
Drag cursor here to close