Velika fotogalerija

Koncert "Sretan ti Božić, narode moj" oživio blagdanski duh

Nastupio je Mješoviti zbor HKD Napredak Kreševo pod vodstvom prof. Marije Pervan.
Kultura / Glazba | 14. 12. 2023. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalni božićni koncert "Sretan ti Božić, narode moj" održan je u filijalnoj crkvi sv. Nikole Tavelića na Čepu.

Koncert je organizirala udruga CESI u partnerstvu s udrugom UZOR Busovača, ponovno je i ove godine oduševio mještane, goste i organizatore.

Foto: PR / Koncert "Sretan ti Božić, narode moj" 

Nastupio je Mješoviti zbor HKD Napredak Kreševo pod vodstvom prof. Marije Pervan.

Posjetitelji su uživali u bogatom glazbenom programu koji je obuhvatio pučke napjeve i druge poznate skladbe, uključujući "Tiha noć", "Oj pastiri, čujte novi glas", "Oj, Djetešce moje drago", "Rodio se Bog i čovjek", "Badnje večer", "U to vrijeme godišta", "Jer ti si predivan Bog", "On dolazi da spasi vas" i "Gloria, in excelsis Deo".

Irena Čavara je pročitala prigodnu recitaciju, dok je program vodila Kristina Čavara.

Foto: PR / Koncert "Sretan ti Božić, narode moj" 

Među posjetiteljima su bili Pero Bilušić, konzul Republike Hrvatske u Vitezu, ministrica financija ŽSB Mirjana Plavčić te fratri i časne sestre iz župe sv. Ante Padovanskog Busovača predvođeni fra Stjepanom Antolovićem, župnim vikarom.

"Uz brojne kulturne i druge sadržaje koje tijekom cijele godine organiziramo kroz našu udrugu, želja nam je bila i ove godine, kao dio manifestacije 'Božić u Busovači', a u suradnji sa istaknutim glazbenicima i sastavima, organizirati dva božićna koncerta u našim filijalnim crkvama te tako svima nama uljepšati blagdan mira, ljubavi i veselja koji očekujemo za 10-ak dana. Vjerujemo da smo u tome uspjeli na Čepu, stoga vas sve pozivamo da dođete i sutra u Bare, u filijalnu crkvu sv. Josipa Radnika, na naš drugi koncert, kako bi u radosti i s pjesmom dočekali Božić, najradosniji kršćanski blagdan", istaknuo je u prigodnom govoru Bojan Petrović, predsjednik udruge CESI.

Foto: PR / Koncert "Sretan ti Božić, narode moj" 

Druženje koje je uslijedilo nakon koncerta održanog pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta te Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB, nastavilo se u dvorištu crkve.

Ondje su posjetitelji mogli uživati u prigodnoj božićnoj glazbi i raznovrsnoj gastronomskoj ponudi. Ovu posebnu atmosferu priredili su domaćini, Mjesna zajednica Gusti Grab, te mladi iz Gustog Graba.

Foto: PR / Koncert "Sretan ti Božić, narode moj" 
Kopirati
Drag cursor here to close