Glazbeni kamp

Mostar Rock School predstavlja ljetni kamp uz podršku veleposlanstva Njemačke

Kultura / Glazba | 29. 06. 2015. u 10:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak je Mostar Rock Shool potpisala ugovor sa Njemačkim veleposlanstvom u BiH o financijskoj podršci u visini od 24.835,00 €.

Mostar Rock School djeluje u prostorijama Muzičkog Centra 'Pavarotti' u Mostaru gdje nudi glazbeno obrazovanje za mlade kroz individualne sate na dnevnoj bazi, kao i programe kombiniranih sati i session bendova koji rade na zadatim glazbenim temama.

Škola organizira radionice sa gostujućim poznatim ličnostima iz glazbenog svijeta, koncerte i snimanja za istaknute bendove i session formacije, predavanja na teme iz glazbene industrije, poslovanja i teorije.

Veleposlanstvo Republike Njemačke u BiH koje je i ranije podržalo Mostar Rock School, osiguralo je sredstva za realizaciju projekta Summer Rock School - ljetnog glazbenog kampa koji će se održati na Boračkom jezeru u drugoj polovini kolovoza.

Šezdeset mladih glazbenika i predavača će kroz razdoblje od sedam dana zajednički stvarati, kreirati bendove, prisustvovati master class radionicama, družiti se i učiti muziciranju, te na kraju koncertom prezentirati timski rad i novoostvarene suradnje.

Stvaralaštvo ovih mladih ljudi će se poslije kampa snimiti u Recording studiu MC 'Pavarotti', dok će 10 najistaknutijih dobiti priliku biti dijelom projekta razmjene sa Popakademie u Beču. Rock Škola Mostar upravo je i nastala kao rezultat suradnje mladih iz Mostara, a nakon ljetnog glazbenog kampa održanog u Skopju 2012. godine, priopćeno je iz Veleposlanstva Njemačke u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close