Zaječar

Počela selekcija bendova za ovogodišnju Gitarijadu

Kultura / Glazba | 29. 06. 2015. u 06:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počela je selekcija bendova za učešće na 49. Gitarijadi, koja će ove godine biti održana od 29. srpnja do 1. kolovoza u Zaječaru. Odluka selekcione komisije bit će objavljena na konferenciji za novinare, a o terminu će javnost biti naknadno informirana.

Selekciona komisija 49. Gitarijade radi u sastavu: Branimir Lokner, rock kritičar i publicista (SRB); Igor Polak, predstavnik HGF-a (CRO); Dragiša Radulović, PR menadžer (SRB); Nenad Kuzmić, glazbeni urednik Radio Beograda 202 (SRB) i Marko Ranđelović, Ustanova Gitarijada Zaječar (SRB).

Po odluci Stručnog žirija, od ukupnog broja prijavljenih bendova koji ispunjavaju uvjete natječaja, u završni program Festivala plasirat će se ukupno 12 bendova. Na osnovu glasova publike, putem online glasanja, u završni program plasirat će se još dva benda sa najviše osvojenih glasova.

Online glasanje preko oficijalnog sitea gitarijada.org počinje 30. lipnja u ponoć, i trajat će do 9. srpnja u ponoć. Svi bendovi koji se budu plasirali u završni program 49. Gitarijade, stiču pravo učešća na Rock Akademiji, koja će i ove godine biti održana u Zaječaru, uoči Gitarijade.

Nagrade 49. Gitarijade su:
- Pobjednik 49. Gitarijade po ocjeni stručnog žirija – (snimanje, izdavanje albuma i PR podrška)
- Pobjednik 49. Gitarijade sa područja Republike Srbije – (snimanje, izdavanje albuma i PR podrška)
- Pobjednik 49. Gitarijade po glasu publike – (snimanje video spota i PR podrška), navedeno je u priopćenju organizatora.

Kopirati
Drag cursor here to close