Natjecanje

Mostar: Prvi glas Bijelog polja dobio je novog pobjednika

Kultura / Glazba | 07. 12. 2015. u 13:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U kulturnom domu u mostarskom prigradskom naselju Potoci u nedjelju navečer održano je finale natjecanja 53. Prvi glas Bijelog polja. Protekle nedjelje održana je audicija, a u uži krug, odnosno finale prošlo je 12 natjecatelja.

Ocjene u finalnoj večeri davao je stručni žiri, uz pomoć organizacijskog žirija. Svoj glas za najboljeg natjecatelja mogla je dati i publika.

Svečanost je počela uvodnom glazbenom točkom festivalskog orkestra, a onda su se počeli redati natjecatelji, koji su od žirija pokupili sve simpatije. Publika je također sve natjecatelja nagradila velikim pljeskom.

Stručni žiri je brojao pet članova, dok je organizacijski žiri imao dva člana u kojemu su bili Mustafa Šantić i Salem Sihirlić. Obojica su se, u izjavi za medije po završetku natjecateljskog dijela, složili kako je ovogodišnji 'Prvi glas' imao dosta kvalitetne sudionike.

"Zamjerka je jedino što je bio mali broj sevdalinki na kojima je ovaj događaj nastao i rastao dugi niz godina. Izvođači su se okrenuli nešto modernijem zvuku, ali u kvaliteti nisu nimalo zaostajali u odnosu na protekle godine, čak šta više vidi se napredak", rekao je Šantić.

"Mogu se složiti sa kolegom Šantićem, mali je broj izvornih sevdalinki kod izvođača. J asam pobijedio pet puta na ovom festivalu i uvijek je bio veći broj sevdalinki koje su se pjevale, pa je samim tim žiriju bio teži zadatak za odabrati najboljeg. Ipak kvalitet nije izostao, bez obzira na pjesmu, te se nadamo da će naredni 'Prvi glas' biti još bolji i kvalitetniji", kazao je Sihirlić.

Da žiriju nije bio nimalo lagan posao, govori podatak da se odluka o pobjedniku donosila više od pola sata. Na kraju programa proglašeni su najbolji, te su treće mjesto dijelila dva izvođača, Belma Bijelonja i Semir Salčin.

Dvoje izvođača je završilo na drugoj poziciji, a riječ je o Editi Gosto i Jasmini Kurić. Prvo mjesto po ocjeni stručnog žirija i po glasovima publike osvojio je Namik Husnić. Voditelj cjelokupnog programa bio je Enver Šadinlija.

Kopirati
Drag cursor here to close