21. i 22. srpanj 2022.

Mostar Blues & Rock Festival: Što vas čeka na jubilarnom 20-om izdanju?

20. Mostar Blues & Rock Festival će zatvoriti Atomsko sklonište, doajeni rocka, grupa na čijim proročanskim tekstovima i iskrenom rock izrazu je stasalo nekoliko generacija.
Kultura / Glazba | 18. 07. 2022. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar Blues & Rock Festival će i dvadeseti, jubilarni put, otvoriti vrata za ljubitelje ovog glazbenog pravca.

21 i 22. srpnja će publika ponovo vidjeti šest bendova, a prvi na scenu ide The Sceaming Wheels.

Grupa The Screaming Wheels se okupila 2018. godine, neposredno prije sudjelovanja na desetom Croatian Blues Challenge-u, takmičenju koje je održano iste godine u Puli. Tamo su pobjedili u kategoriji najbolji ‘Solo/Duo’ izvođač, a 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challenge-u u Memfisu. Kritika i publika tada ih je proglašavala ''hrvatskom senzacijom''.

Nakon njih izvrsni beogradski Texas Flood, regionalna perjanica teškog blues/rocka, već su se predstavljali na mostarskom festivalu i stekli brojne fanove.

Marcus Malone i Innes Sibun sa svojim bendom će zatvoriti program za 21.7.

Innes Sibun je svirao i snimao sa legendarnim Robert Plantom, a vrlo je interesantna atmosfera koju stvara sa Malone-om, gitaristom iz Detroita, koji donosi sve najbolje od američke blues škole.

Dan poslije, 22.7. zavjesu će podići grupa ROST, ili profesori iz mostarske Rock škole. Vrlo iskusan kvintet sa velikom koncertnom kilometražom. Za ovaj nastup pripremaju i posebno iznenađenje.

Slovenački Prismojeni Profesorji Bluesa će atmosferu dovesti do usijanja, s obzirom da se radi o pravom koncertnom bendu koji ide putem kojeg je trasirao veliki Jimi Hendrix.

20. Mostar Blues & Rock Festival će zatvoriti Atomsko sklonište, doajeni rocka, grupa na čijim proročanskim tekstovima i iskrenom rock izrazu je stasalo nekoliko generacija.

U sklopu Festivala održat će se radionica i open jam sa jednim od ovogodišnjih headlinera Mostar Blues & Rock Festivala - Marcus Malone-om.

20.07. u 12:00 sati u Studiju A Muzičkog Centra Pavarotti, svi zainteresovani muzičari i ljubitelji blues i rock muzike moći će prisustvovati radionici, open jamu i druženju sa američkim blues muzičarem Marcus Maloneom, kojem će se na radionici pridružiti i britanski gitarista Innes Sibun.

Svi programi Festivala će se održati u Muzičkom centru Pavarotti, a ulaz je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close