Skromni pjevač

Matija Cvek: Nimalo se ne osjećam kao zvijezda

"Zvijezde su za zvijezde, na meni je da dušu punim pjesmom", kazao je skromni Cvek.
Kultura / Glazba | 14. 01. 2023. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pjevač Matija Cvek obožavan je diljem Hrvatske, ali i izvan nje. Zadnjih godina niže velike uspjehe u svojoj karijeri, a o privatnom životu malo priča, no za portal Azra.ba otkrio je pokoji detalj.

Primjerice, kao dječak volio je nogomet, a njime se bavio sve do svoje 18. godine, no evo zbog čega se morao odreći svoje velike ljubavi prema sportu.

"Glazba je izabrala mene" 

"Nakon moje punoljetnosti nastupile su ozljede i prekinule moj dječački san. Nogomet je možda i moja prva prava ljubav, te mu se sada vraćam isključivo kao navijač. Fali mi bar rekreativno pa se nadam da ću riješiti probleme s povredama i zaigrati opet", rekao je.

Zanimanje za glazbu Matija je pokazao od svojih prvih koraka, ali i prvih izgovorenih riječi.

Video: Eni Jurisic & Matija Cvek - Trebas li me

"Očito je glazba izabrala mene, a ne obrnuto. Do mog je biranja došlo tek u nekom fakultetskom razdoblju, kad sam odlučio da sam stopostotno posvećen vječitom boemstvu i ljubovanju sa pjesničkim načinom života punom odricanja, žrtve, ali i gušta", rekao je pjevač.

Evo i koji su bili njegovi glazbeni uzori:

"Grupa moje mladosti bilo je Prljavo kazalište, nezaobilazni Oliver Dragojević je uvijek bio prisutan kao pjevački uzor, a kasnije sam otkrio Dvornika, Wondera, Jacksona, Bensona, Marsa, Princea", ističe Cvek.

Čast 

Za Azra.ba otkrio je detalje o suradnji s pjevačicom Jelenom Rozgom na pjesmi ''Zar je ljubav spala na to''.

"Jelena i ja smo već dugo prijatelji te smo na njenu inicijativu snimili i spomenutu pjesmu. Meni je bila čast pjevati pjesmu koju je Tifa već obilježio te joj dati neki svoj doživljaj, a naravno još je veća čast pjevati s jednom od naših najpriznatijih i najvoljenijih izvođačica. Jelena je doista jedna od najpozitivnijih, najoptomističnijih i najradišnijih kolegica koje znam te njen entuzijazam puni i nas nešto ''manje'' kolege. Apsolutno osoba koja zrači i jedna od meni dražih suradnji", kaže Matija.

Iza Cveka je deset godina marljivog truda i rada, a je li se što u njegovom životu promjenilo kada mu je popularnost pokucala na vrata?

"Nimalo se ne osjećam kao zvijezda niti želim iskorištavati ili osvijestiti takav status. Sebi sam oduvijek i zauvijek dečko iz garaže koji s bendom gušta i muzicira do beskraja. Primjećujem veću prepoznatljivost, ali nisam njome opčinjen, štoviše pomalo sam razvio posljedične anksioznosti. Zvijezde su za zvijezde, na meni je da dušu punim pjesmom".

Kopirati
Drag cursor here to close