Kralj dijaspore

Mate Bulić i prijatelji održali šestosatni koncert u Donjoj Blatnici

Kultura / Glazba | 11. 08. 2015. u 07:42 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već četvrtu godinu zaredom na platou ispred crkve u Donjoj Blatnici, malom mjestu u Čitlučkoj općini, Mate Bulić s prijateljima, napravi neviđeno narodno veselje u Hercegovini.

Večer druženja, prijateljstva, zabave, glazbe, ljubavi i prije svega humanosti poklon je ''kralja dijaspore'' njegovom rodnom kraju. Tako je bilo i protekle noći. Veliki humanitarni koncert naziva ''Večer dobrote, prijateljstva i pjesme'' uz mnoštvo izvođača trajao je više od pet sati.

Skoro deset tisuća posjetitelja iz cijele Hercegovine, Dalmacije, Bosne i dijaspore, prošlo je ispred velikog platoa družeći se i uživajući u koncertu. Prigodu su iskoristila i brojna poznata imena iz društvenog, političkog, crkvenog i kulturnog života Hrvata Herceg Bosne i Hrvatske, koji su kupnjom ulaznica podržali ovu dobrotvornu akciju.

Vrhunac večeri bio je nastup Opće opasnosti i Miroslava Škore. Koliko Hercegovci vole Matu Bulića dokaz je velikom broju od nekoliko tisuća najupornijih koji su do dva sata iza pola noći ostali čekati nastup Mate Bulića, čovjeka koji je zaslužan za ovu nezaboravnu noć.

Iako je bio najavljen, na koncert nažalost nije mogao doći Marko Perković Thompson. Na početku su goste zabavljali grupa 'Nešto Između', grupa 'Dalmatino', Alen Nižetić, Matija Vujica, Jozo Vučić, Zoran Begić, grupa 'Gabriel', klapa Trebižat i Lucija Šarić.

Svih proteklih godina Organizacijski odbor humanitarnog koncerta je pomagao različitim udrugama i ustanovama. Tako će i dio ovogodišnjeg prihoda biti doniran Rehabilitacijskom centru 'Sveta obitelj' u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close